Siguranţa cetăţenilor pe perioada sărbătorilor, în atenţia Prefecturii

0
379

videoconferintaSiguranţa pe perioada Sărbătorilor de Iarnă a fost tema videoconferinţei la care au fost convocaţi marţi, prefecţii din întreaga ţară. Prefectul judeţului, Cosmin Pribac, alături de alţi reprezentanţi ai instituţiei au participat, ieri, la videoconferinţa convocată la iniţiativa Afacerilor Interne (MAI), Radu Stroe.
Reprezentanților structurilor MAI din teritoriu li s-a cerut să fie pregătiți pentru a oferi siguranță cetățenilor în această perioadă şi atenţie la eventualele ninsori. Una dintre atenţionări a vizat persoanele care vor participa la manifestații publice, care trebuie să ceară aprobarea legală pentru organizarea acestora. De asemenea, autorităţilor li s-a mai cerut să acorde atenție la locurile unde se vor desfășura focuri de artificii și să se asigure condiții de cazare pentru persoanele fără adăpost.
Respectarea normelor sanitar-veterinare, specific perioadei sacrificării animalelor a fost o altă temă abordată în cadrul videoconferinţei. Nu în ultimul rând, transmisă în teritoriu a fost şi solicitarea de verificare dacă pensiile ajung la toţi beneficiarii.
Prefectul Cosmin Pribac a anunţat şi care este programul de lucru al instituţiei de sărbătorile de iarnă şi cum vor fi recuperate orele, având în vedere că zilele de 27 decembrie şi 3 ianuarie sunt libere pentru bugetari. Atât Prefectura, cât şi serviciile comunitare – Serviciul Public Comunitar pentru Eliberare şi Evidenţă a Paşapoartelor Simple şi Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor vor avea în această perioadă, până pe data de 24 inclusiv un program normal de lucru, însă prelungit cu două ore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.