Cea de-a șaptea ediție a Memorialului „Nicolae Ardelean” a revenit celor de la Șoimii Șimand. Contând pe fotbaliști angrenați în campionatul național de futsal Under 21, „șoimii” au întrerupt hegemonia gazdelor de la Sântana, însă doar după loviturile de departajare.
Dar, până una alta, iată parcursul în cifre al competiției de mini-fotbal organizată în memoria „Generalului”, rezervată jucătorilor născuți în anul 1998 și mai tineri:
Meciuri în grupe

111

 

 

 

 

 

 

Clasamente finale

222

 

 

 

 

 

 
Jocuri de clasament

333

 

 
Revanșă luată și roată întoarsă după Cupa Sămădăilor
Șimandul a împușcat doi iepuri din… două meciuri, ultimele ale competiției pentru ei. În semifinală, și-a luat revanșa în fața Gurahonțului, care a bătut-o în finala Cupei Sămădăilor. A fost 3-1 pentru „șoimi”, după reușitele lui Haloș, Balogh și Clej, pentru ca în ultimul act, „albaștrii” să întoarcă roata loteriei penalty-urilor. Au pierdut la Beliu finala, dar sâmbăta trecută au dispus cu 8-7 de Unirea Sântana, după ce scorul a fost alb la finalul timpului regulamentar. Echipa gazdă reușise să treacă de Ineu în semifinală, cu 3-0, Oltean, Stanciu și Marc fiind autorii celor trei goluri. În fine, pe ultima treaptă a urcat trupa lui Cristi Sculici, ce a câștigat, tot la penalty-uri, finala mică în compania celor de la Gurahonț.
Șulea, antrenor la 20 de ani: „Când ai echipă…”
Fiindcă profesorul Dani Mărcuș a fost reținut de alte probleme, iar Dumitru Buruiană a trebuit să plece și el mai repede de la turneu, pe banca șimăndanilor a stat Cristian Șulea. Component de bază al echipei de futsal, angrenată în campionatul național, mijlocașul Socodorului era ieșit din vârstă la…20 de ani. „E mai greu pe margine decât în teren, dar când ai echipă lucrurile decurg de la sine. Am avut ceva emoții la penalty-uri, dar eu zic că am câștigat meritat turneul. Îmi felicit colegii, sperăm să facem o figură frumoasă cu Șimandul și în competiția națională”, a spus Sulea, la finalul întrecerii. Andrei Dagău – Daniel Clej, Andrei Haloș, Robert Balogh, Laurențiu Onaca, Narcis Jurj, Fabian Neag, Alexandru Mertoiu și Gabriel Boian formează lotul campionilor ediției din acest an a Memorialului „Nicolae Ardelean”.
Mingi, plachete, diplome și… mulțumiri
Fiecare echipă participantă s-a ales cu o diplomă, dar și o minge, primele clasate primind și cupe. Totodată, Robert Balogh (Șimand) și Daniel Vincze (Sântana) au pus mâna pe cele două distincții speciale, respectiv jucătorul și portarul competiției. „În numele Asociației Județene de Fotbal, vrem să le mulțumim celor de la Sântana, autorităților locale în frunte cu primarul Daniel Tomuța, dar și celor de la clubul Unirea, respectiv lui Cătălin Puia. Felicitări câștigătorilor, cinste învinșilor, rămânem cu meciuri foarte tari, echilibrate, la acest turneu”, spune Andras Mako, vicepreșe­dinte al AJF Arad.

Recomandările redacției