Singura echipă arădeană angrenată în competițiile federale de futsal a început ca din pușcă faza a doua a întrecerii la Under 21. În seria a II-a a Ligii Elitelor, Șoimii Șimand are două victorii din două partide: 12-6 cu Autobergamo Deva și 6-4 cu Viitorul Băleasa, iar astăzi are șansa să rămână singura pe prima poziție în clasament, atâta timp cât echipa din Târgu Secuiesc are etapă liberă.
Pentru asta, însă, șimăndanii trebuie să treacă de CFR Turnu Severin, o formație excelent organizată, ce a jucat un singur meci și acela cu trupa harghiteană, mare favorită la câștigarea seriei. A fost 1-5 chiar în Olteania, iar acum încearcă să-și recupereze punctele la Arad. „Ne așteaptă un nou meci greu. Șoimii Șimand e o echipă cu experiență, care joacă de mulți ani în această competiție, în timp ce noi sunem la primul sezon. Am vrea să ne clasăm pe locul secund, care duce la turneul final, dar pentru asta ne trebuie un rezultat pozitiv la Arad. Odorhei va termina, cu siguranță, pe primul loc, nu știu dacă îi poate învinge cineva, dar în lupta pentru locul 2 se poate întâmpla orice”, ne-a declarat antrenorul echipei severinene, Hugo Moutiho, fost fotbalist FC Drobeta, Gaz Metan Severin si Poli Iasi. Portughezul s-a retras vara trecută din activitatea de fotbalist din liga a doua cipriotă.
Pentru șimăndani au debutat runda trecută, la Băleasa, Sebastian Bota și Bogdan Holban, descoperiți de profesorul Dani Mărcuș la Sânmartin și Macea.
„În primul rând, sper să avem lotul complet, căci ne așteaptă un meci extrem de greu. Echipa din Turnu Severin e bine pregătită, are condiții de performanță și vine după primele sale puncte la Arad. Dar, același lucru îl vrem și noi, demonstrând că rezultatele din acest debut de campionat nu au fost deloc întâmplătoare. Îi așteptăm pe arădeni alături de noi, sperăm să le oferim un joc spectaculos și o victorie”, a punctat Mărcuș.
Într-adevăr, Șimandul își joacă partidele de pe teren propriu la Arad, la Sala UAV-Mihai Botez. Partida cu severinenii începe marți, de la ora 17,30.

Recomandările redacției