Șimandul, loc fruntaș la capitolul investiții

0
183

Comuna Șimand se află într-o continuă  dezvoltare. Administrația locală a depus cinci proiecte la Compania Națională de Investiții, trei dintre acestea fiind în derulare iar celelalte două pe lista de așteptare a CNI.

„Am câștigat trei proiecte, unul privind construirea unei săli de sport, dotată inclusiv cu tribună, cu peste 100 de locuri, cel de-al doilea proiect vizează amenajarea unui teren de sport de tip II, care include și vestiare, iar prin al treilea proiect asfaltăm șapte kilometri de străzi în comună. Cele două proiecte, sala și terenul de sport sunt în lucru și sperăm ca până în toamnă să fie finalizate”, a afirmat Florin Dema, primarul comunei Șimand. Alte două proiecte – un bazin de înot, respectiv reabilitarea căminului cultural sunt pe lista-sinteză a Companiei Naționale de Investiții.

O altă realizare, extrem de  importantă, o reprezintă cadastrarea tuturor imobilelor aflate în intravilanul localității, la care se adaugă inclusiv 5000 de hectare aflate în extravilan. „Ar mai fi încă aproximativ 700 de hectare și vom avea fișa de cadastrare pentru întreaga comună”, a completat Florin Deme.

La realizările menționate se adaugă și investițiile Consiliului Județean Arad, care va moderniza două tronsoane de drum: Sânmartin-Șimand-Olari-Caporal Alexa, respectiv Socodor-Nădab. Lucrările la primul drum au început anul trecut și se vor finaliza în acest an, iar la cel de-al doilea drum (care va scurta semnificativ distanța dintre punctul de frontieră Vărșand și Șimand) lucrările au început în această săptămână.

„Susținem dezvoltarea comunei Șimand atât prin investiții directe, așa cum sunt cele două drumuri județene, dar și sprijinirea proiectelor administrației locale. În ultimii cinci ani am alocat, pentru diferite proiecte, peste 770.000 de lei. Vom continua să sprijinim în continuare dezvoltarea comunei, iar un pas important va fi construirea drumului expres Arad-Oradea, acesta fiind la stadiul realizării studiului de fezabilitate”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Lista investițiilor Consiliului Județean în comuna Șimand este destul de vastă. În anul 2016 se realizează îmbrăcăminte cu mixtură asfaltică pe străzi, în valoare de 80.000 lei.Iar în anul 2017  se continuă modernizarea străzilor, cu o investiție de 150.000 lei. Aceste lucrări  de modernizare a străzilor se  continuă atât în 2018 cu 52.000 lei dar și în 2019 cu încă 50.000 lei și construirea de trotuare cu 50.000 lei. În anul care a trecut, s-au investit 390.000 lei în construcția capelei din comună și amenajărilor exterioare aferente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.