Returul ediției 2015-2016 a Ligii a IV-a Arad se anunță foarte interesant la ambii poli ai clasamentului. Dacă la promovare, lupta se va da în patru între Crișul Chișineu-Criș, Lunca Teuz Cermei, Progresul Pecica și Unirea Sântana, la retro­gradare cuțitele se ascut și ele din moment ce ultimele clasate se vor întări masiv în aceasta iarnă. Felnacul a luat deja trei jucători, pe Șubaș, Băd și Istin, dar mai negociază cu alte nume grele printre care și foștii prim divzionari, Piț și Mărginean.
Dincolo, la Șimand, reconstrucția pleacă chiar de la noul antrenor. „Am bătut palma cu Mihai Roșca, considerăm că e persoana potrivită pentru a realiza obiectivul clubului în retur. Eu rămân secund, jucător și responsabil cu grupele de copii și juniori”, ne-a mărturisit Daniel Mărcuș, cel în jurul căruia s-a învârtit totul în ultimii ani la Șimand.
La rândul său, Mihai Roșca, unul dintre cei mai experimentați antrenori de la nivelul fotbalului județean, a confirmat înțelegerea cu șimăndanii, urmând să-și înceapă treaba pe 18 ianuarie.„M-am înțeles cu Dani Mărcuș și cei de lângă el pentru o colaborare până în vară. Mi s-a spus că am mână liberă la transferuri, iar asta mă bucură, căci echipa are mare nevoie de cel puțin 6-7 jucători pentru a deveni competitivă. Din păcate, fondul de jucători din județ nu este unul prea mare, o să avem ceva dificultăți în acest sens, dar am speranța că vom reuși să aducem ce ne propu­nem. De asemenea, am un mic dezavantaj în faptul că nu prea cunosc lotul de jucători, în afara lui Dani Mărcuș, Neluțu Ardelean și Bebe Mitu, pe valoarea și experiența cărora mă bazez mult”, ne-a mărturisit „Ole” Roșca.
„Șoimii” se vor reuni pe 18 ia­nuarie fără doi dintre titularii din tur. Cătană și Pocian au plecat în străinătate, dar oficialii echipei au demarat deja discuții pentru înlocuirea lor și găsirea de întăriri. Au fost fixate și patru meciuri de verificare, împotriva colegelor de serie: Crișul Chișineu-Criș, Voința Mailat, Frontiera Curtici și Progresul Pecica. Antrenorul Roșca mai caută par­teneri de întrecere pentru zilele de 27 ianuarie, 6 și 10 februarie. În funcție de posibilități, e posibil ca Șimandul să efectueze și un mini-cantonament, dar: „Prioritatea nu­- mărul unu rămâne întărirea lotului, apoi vom mai vedea”, a mai punctat noul tehnician al „șoimilor”.

Recomandările redacției