Nu mai puțin de 93 de echipe, împărțite în 31 de grupe (a câte trei formații), au luat startul la faza finală a Cupei României de minifotbal, de la Bacău. Printre ele s-au aflat și patru formații din județul Arad, Ergad, Simco și Flacăra Roșie, reprezentând Liga Desavoia și Șoimii Șimand, de la „Arena Ionuț Popa”. Rezultatele din grupe ale acestora au fost următoarele:
Grupa 12
Amicii Buzău – Ergad 2-1
Arsenal Ineu II – Ergad 1-2
Grupa 17
Flamura Roșie – Fan Courier București 6-2
Flamura Roșie – Golden Boys 5-1
Grupa 20
Crazy Team – Simco 2-2, 5-4 la penalty-uri
Simco – Mehtaliștii Buzău 3-1
Grupa 31
Galaxy Brad – Șoimii Șimand 3-2
MFC Ploiești – Șoimii Șimand 10-2
Așadar, fără niciun punct obținut în grupă, șimăndanii au părăsit competiția încă din prima fază, în timp ce restul formațiilor arădene au avansat în prima fază eliminatorie. Aici a fost: Atletico Brașov – Ergad 3-6, Simco – COMELF 3-1 și Flamura Roșie – AS Coriolan Bacău 0-2. Așadar, și Flamura a plecat acasă după ce a avut ghionionul să întâlnească una dintre reprezentantele României în Champions League. 32-imile de finală le-au surâs ambelor formații arădene, după cum urmează: Convenabil – Ergad 1-1, 3-4 la penalty-uri și Simco – COMELF 3-1.
Sâmbătă, începând cu ora 19.00 s-a intrat în faza optimilor de finală. Chiar dacă s-au deplasat doar în cinci jucători de câmp: Sorin Botiș, Adrian Gurban, Florin Mateucă, Vasile Fricățel și Alin Roman, plus portarul Augustin Linguraru, cei de la Simco au acces în sferturi după 3-2 cu Metropolis București. Goluri Gurban, Botiș și Fricățel.
Din păcate, Ergadul a trebuit să se recunoască învinsă în fața celor de la Ral Bistrița. A fost 2-1 pentru trupa transilvăneană, golul arădenilor reușindu-l Polgar.
Așadar, cea de-a treia zi de competiție din orașul lui Bacovia a continuat doar cu o formație arădeană, Simco. Din păcate, aceasta a fost și ea eliminată în sferturi de Sporting Criscior, cu un clar 4-0. „Oricât ne-am fi dorit să continuăm acest parcurs, oboseala și-a spus cuvântul până la urmă. Și așa am realizat lucruri frumoase în exact 6 oameni, fără nicio rezervă pe durata întregii competiții, chiar s-a mirat toată lumea cum de am reușit să ajungem printre cele mai bune 8 echipe ale turneului. Venim acasă, dar rămânem cu o experiență frumoasă”, a transmis Adrian Gurban, unul dintre componenții „găștii nebune” de la Simco.
Câștigătoarea ediției din acest an a Cupei României la Minifotbal este FC Boromir Rm-Vâlcea, după ce a trecut cu 2-0 în finala competiției de Colosseum Iași.

Recomandările redacției