Siminic și Budur se întorc la Crișul: „Jucători buni, experimentați, care au confirmat peste tot”

0
375

După clasarea istorică în sezonul 2019-2020, „înghețat” de FRF la începutul lunii mai, respectiv locul 3 în seria a IV-a a Ligii
a III-a, Crișul Chișineu-Criș încearcă să țină ridicată ștacheta și în stagiunea ce va debuta pe 29 august. În acest sens, conducerea grupării „alb-albastre” s-a ocupat de reînnoirea contractelor ce au expirat în această vară, singurul fotbalist care a spus „pas” având motive de ordin personal. Juniorul Răzvan Onuțan a plecat la muncă în Irlanda și, cel puțin deocamdată, a ales să-și pună ghetele în cui.
Altfel, restul lotului ce a terminat sta­giunea trecută, cu excepția orădenilor Balla și Ember, dar și a juniorului Mario Codrea, la care s-a renunțat din diverse motive, rămâne pe loc. Ultimul care și-a pus semnătura pe noua înțelegere a fost Adrian Suslak, care ceruse un timp suplimentar de gândire.
Dar, există și două transferuri importante, sau, mai bine zis, vorbim despre două reveniri. Este vorba despre Gabriel Siminic (34 de ani) și Sebastian Budur (31 de ani). Primul e un fundaș de picior stâng, care a bifat destul meciuri și în Liga 1 și care a trecut pe la ambele rivale ale Vestului, Poli și UTA. „Simi” nu și-a mai prelungit înțelegerea cu Dumbrăvița și a acceptat să revină pe Crișul Alb, unde e variantă de fundaș de bandă și central pentru Adrian Abrudean.
Și Budur revine după un sezon și jumătate în „alb-albastru”. „Bulgarul” a ales să se transfere la ACS Ghiroda și Giarmata Vii în iarna lui 2019, după ce în turul campionatului respectiv avusese cifre excelente în tricoul Crișului (9 goluri).
„Sunt doi fotbaliști buni, experimentați, care au confirmat peste tot, inclusiv la Crișul, sub comanda mea. S-au înțeles deja cu managerul Dani Cherecheși, deci pot fi considerați ai noștri. Aduc calitate echipei pe niște posturi considerate deficitare, sunt sigur că vom fi mai puternici cu ei în echipă. La nivelul de seniori, mai căutăm un mijlocaș central de creație, iar la juniori mai vizăm un fotbalist de 2000 și unul-doi de 2001. Vrem să continuăm colaborarea excelentă avută cu Clubul UTA, care a acceptat să îi împrumute în continuare la noi pe Sabău, Zamfir și Tambor”, spune Adrian Abrudean, antrenorul Crișului.
Formația de pe Crișul Alb se va reuni pe 6 iulie în vederea pregătirii noii stagiuni fotba­listice. La această oră, e fixat un singur amical, cel de pe 22 august, cu ACS Dumbrăvița.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.