Simona Halep era gata să joace la Miami, însă pandemia de coronavirus a dat peste cap tot sportul mondial. Românca ar putea să revină la Grand Slam-ul de la Roland-Garros, după cum a spus tehnicianul Simonei, Artemon Apostu-Efremov.
Fostul lider mondial este acasă, în București, în această perioadă, iar Simona încearcă să se mențină la un nivel bun din punct de vedere fizic. „Am făcut pregătire fizică până miercuri, iar apoi lucrurile au devenit puțin mai grave. Așadar, opțiunile sunt acum limitate. Încercăm să păstrăm un program de pregătire pe cont propriu, căutăm să respectăm indicațiile autorităților și suntem în izolare”, a spus antrenorul româncei, la Digi Sport.
„Halep va fi recuperată 100%!”
Simona Halep se simte bine după accidentarea suferită la Dubai, așa că regretul întreruperii este și mai mare.
„Accidentarea Simonei este în re­gulă. Dacă nu era această anulare a turneelor, Halep era aptă pentru Miami. Va fi o recuperare 100% și va putea juca atunci când vor reveni turneele. Nu vom merge pe teren în următoarele zile și Simona face doar pregătire fizică acasă. Sunt destule
exerciții, suntem mereu în contact. Noi eram în plin sezon, turneele din Ame­rica erau mereu spectaculoase, cu multe puncte, iar Simona este brusc scoasă din această rutină”, a mai afirmat Apostu-Efremov.
Lumea tenisului așteaptă turneele pe zgură de la Madrid și Roma, însă șansele ca acestea să se dispute sunt aproape nule. „Turneele de la Praga și Stuttgart s-au anulat, deocamdată Madridul nu a anunțat nimic, dar e greu de crezut că se va ține, la fel ca Roma. Probabil că Simona va reveni la Roland-Garros, sperăm ca lucrurile să revină spre bine”, a mai afirmat antrenorul jucătoarei noastre.
Grand Slam-ul de la Roland-Garros este programat între 24 mai și 7 iunie, iar organizatorii au anunțat că n-au de gând să
anuleze acum turneul.

Recomandările redacției