WTA a anunţat, luni, pe site-ul oficial, capii de serie de pe tabloul feminin de la Australian Open, primul Grand Slam al anu­lui, pe listă aflându-se şi două românce: Simona Halep – favorită 2 şi Irina Begu – 29.
Capii de serie pentru Australian Open sunt stabiliţi în funcţie de clasamentul WTA dat publicităţii luni. În ierarhie, Irina Begu se află pe locul 31, dar ea va fi favorită 29 ca urmare a faptului că de la Melbourne vor lipsi sportiva italiană Flavia Pennetta (8 WTA) şi jucătoarea cehă Lucie Safarova (9 WTA).
Principala favorită este Se­rena Williams (SUA), care se află pe primul loc în clasamentul WTA, cu 9.945 de puncte. Simona Halep se menţine pe locul doi în ierarhia mondială, cu 5.880 de puncte, iar următoarele opt poziţii sunt ocupate de Garbine Muguruza (Spania, 5.200 puncte), Agnieszka Radwanska (Polonia, 4.670 de puncte, urcare de un loc), Maria Şarapova (Rusia, 4.542 puncte, coborâre un loc), Petra Kvitova (Cehia, 4111), Angelique Kerber (Germania, 3710 puncte, urcare de trei locuri), Flavia Pennetta (Italia, 3621), Lucie Safarova (Cehia, 3590) şi Venus Williams (SUA, 3511).
Schimbările survenite în clasament au implicaţii importante pentru Australian Open. Astfel, Şarapova ar putea întâlni jucătoare ca Serena Williams, locul 1 WTA, sau Simona Halep, locul 2 WTA, încă din sferturile de finală ale primului Grand Slam al anului.

Recomandările redacției