simonaJucătoarea Simona Halep, locul 3 WTA şi a treia favorită, a fost învinsă de Ekaterina Makarova, locul 11 WTA şi cap de serie numărul 10, în sferturile de finală ale Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului. Sportiva din Rusia s-a impus după un meci care a durat o oră şi nouă minute.
La actuala ediţie a turneului de la Melbourne, Halep şi-a egalat performanţa reuşită cu un an în urmă,
calificarea în sferturi. Românca, aflată la prima înfrângere în 2015, îşi va păstra locul 3 WTA şi după încheierea acestei competiţii.
În faza următoare, Makarova va juca împotriva învingătoarei din meciul Maria Şarapova (Rusia, locul 2 WTA) – Eugenie Bouchard (Canada, locul 7 WTA), care se dispută tot marţi.
Marica rămâne fanul Simonei
Atacantul Ciprian Marica a postat un mesaj pe Facebook în care o încurajează pe Simona şi le cere fanilor să o susţină mai departe. „Forza Simona Halep! Am citit astăzi o mulţime de opinii după meciul Simonei cu Makarova. E normal să te bucure o victorie şi să te supere înfrângerea. Dar la fel de normal e să-i fii alături celui care ţi-a produs atâtea bucurii. Dragi prieteni, într-o luptă sportivă unul câştigă şi unul pierde. Nu poţi învinge la nesfârşit, mai ai şi zile proaste în care nu-ţi iese nimic. După o înfrângere, cei care sunt alături de tine îţi dau ener­gie şi forţă să revii mai puternic. Nimeni nu suferă mai mult decât învinsul, cel care a făcut sacrificii, a muncit enorm să ajungă unde şi-a dorit. Dacă am fost alături de Simona la victorii, să o susţinem şi acum când a avut un accident sportiv! Baftă multă Simona! Baftă multă fetelor la Fed Cup! Hai România!”, a scris Marica pe Facebook.

Recomandările redacției