Simona Halep renunță la turneul de la Palermo!

0
298

Simona Halep, și-a amânat revenirea pe teren după cele cinci luni de pauză forțată, provocată de epidemia de coronavirus. Halep a fost programată pe 3 august, însă aceasta nu va mai participa la turneul de la Palermo.
Românca a postat pe pagina de facebook, un mesaj prin care anunță că ea nu va participa la competiția ce va avea loc în Sicilia, chiar dacă ar fi fost principala favorită a turneului.
„Având în vedere recenta creștere a cazurilor de COVID-19 din România și teama de calătorii internaționale cu avionul în această perioadă, am luat dificila decizie de a mă retrage de la turneul de la Palermo. Vreau să mulțumesc directorului terenului și ministrului Sănătății din Italia pentru eforturile făcute pentru mine și sper ca turneul să fie un succes“, a scris Simona Halep, pe facebook.
Italienii au impus carantina obligatorie pentru toți românii care intră în Italia. Halep a primit o derogare din partea organizatorilor turneului, însă sportiva a ales să nu participe la competiției.
La turneu s-au mai înscris Johanna Konta, Petra Martic, Anett Kontaveit, Elise Mertens, Maria Sakkari, Donna Vekic, Jelena Ostapenko, Ekaterina Alexandrova, Kristina Mladenovic, Karolina Muchova, Veronika Kudermetova.
„Am primit cu amărăciune vestea despre decizia lui Halep. Sâmbătă eram optimiști și i-am informat pe cei din staff-ul lui Halep că sportivii profesioniști nu sunt obligați să stea în carantină”, a spus Oliviero Palma, directorul turneului.
Cu toate că Halep a primit înștiințare de la responsabilul de sănătate al Siciliei, spunându-i că pentru sportivii profesioniști, măsurile de carantinare nu se aplică.
„Simona a primit o înștiințare directă de la Ruggero Razza, responsabilul regional de sănătate al Siciliei, informând-o că măsura de carantină nu se aplică și lucrătorilor profesioniști, așadar nici jucătorilor de tenis. Cu toate acestea staff-ul ei nu ne-a comunicat decât decizia finală, zădărnicind toate eforturile noastre. Suntem supărați și profund dezamăgiți!“, a spus Oliviero Palma, directorul turneului.
Halep a anunțat că va participa și la turneul de la Praga, însă nu este sigur dacă românca se va prezenta la competiția din Cehia.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.