Simptomele Covid-19, inclusiv la copii. Când să te îngrijorezi

0
243

E o simplă răceală sau Covid-19? Specialiștii explică simptomele, inclusiv la copii, care ar trebui să te îngrijoreze și să te ducă cu gândul la o infectare cu virsul ucigaș.
Odată cu venirea anotimpului rece, își fac apariția și răcelile. Cauzele sunt slăbirea sistemului imunitar, dar și fluctuațiile de umidi­tate, presiune și temperatură. Dar cum de­- osebim coronavirusul de o simplă răceală?
Simptomele răcelii vs. coronavirus
Răceala vine cu secretii nazale, nas înfundat, durere de gât, strănut și tuse, iar în unele cauzuri poate apărea o ușoară febră.
În cazul Covid-19 lucrurile se complică. Potrivit RoVaccinare, platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva Covid-19, orice persoană care pre­zintă cel puțin unul din următoarele semne și simptome ar trebui să se testeze.
Este vorba despre tuse, febră, scurtarea respirației, pierderea gustului și mirosului, odificarea gustului alimentelor.
Simptome și semne adiționale mai puțin specifice pot include cefalee, frisoane, mialgii, astenie, vărsături și/sau diaree.
„Pentru copiii cu vârsta până la 16 ani care prezintă manifestări gastro-intestinale (vărsături, diaree) neasociate cu alimentația, se poate suspecta infecția cu SARS-CoV-2. Situația este gra­vă în toată țara. Vă rugăm să respectați măsurile de protecție și ascultați sfatul medicilor. Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție”, au transmis autoritățile medicale.
Ieri, 4 octombrie, au fost anunțate peste 8.000 de noi cazuri de infectare cu Covid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.