Simularea la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat

0
290

Simularea Evaluării naţionale pentru elevii din clasa a VIII-a va începe pe 22 februarie cu proba la limba şi literatura română, iar prima probă a simulării examenului de Bacalaureat pentru elevii din clasele a XI-a şi a XII-a va avea loc pe 7 martie. Astfel, calendarul simulării Evaluării naţionale pentru elevii ultimei clase de gimnaziu este: 22 februarie – limba şi literatura română; 23 februarie – matematică; 24 februarie – limba şi literatura maternă pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale. Pe 4 martie vor fi afişate rezultatele simulării.

Simularea examenului de Bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a va începe pe 7 martie cu proba la română, care va fi urmată pe 8 martie cu proba la limba maternă pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale.

Pe 9 martie va avea loc simularea probei obligatorii a profilului, iar pe 10 martie – proba la alegere a profilului şi specializării (numai pentru elevii clasei a XII-a). Rezultatele simulării Bacalaureatului vor fi afişate pe 8 martie. „Se aprobă organizarea Evaluării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a şi a simulării probelor scrise ale examenului de Bacalaureat naţional, în anul şcolar 2015 – 2016, pentru familiarizarea cu rigorile unei Evaluări naţionale, respectiv ale unui examen de Bacalaureat naţional şi cu scopul de a optimiza rezultatele obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar, la finalul studiilor gimnaziale/liceale”, prevede ordinul Ministerului Educaţiei.

Disciplinele la care se organizează simularea probelor scrise ale Bacalaureatului pentru elevii clasei a XI-a sunt limba şi literatura română, literatura maternă pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale, matematică şi istorie. Disciplinele la care se organizează simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat pentru elevii clasei a XII-a sunt limba şi literatura română, limba şi literatura maternă pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale, matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare şi comunicare, psihologie, economie, sociologie filosofie, în funcţie de profil sau specializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.