Sindicaliştii Cartel Alfa Arad vor protesta, mâine

0
460

Sindicaliştii arădeni se înscriu în seria protestelor declanşate de la începutul lunii, în ţară.
Astfel, mâine, de la ora 14.00, sindicaliştii filialei arădene Cartel Alfa îşi vor spune nemulţumirile participând la o acţiune de piche­tare a Prefecturii.
Reprezentanţii Cartel Alfa Arad au cerut deja municipalităţii să avizeze protestul la care ar urma să participe zeci de sindicalişti. În ţară, în fiecare zi, câte două filiale ale confederaţiei sindicale vor organiza pichete în faţa prefecturilor din câte două judeţe.
Sindicaliştii sunt revoltaţi de modificarea legii dialogului social, întrucât spun ei, aceasta este în defavoarea angajaţilor, de nivelul salariului minim pe economie sau disponibilizările făcute în lipsa unor politici coerente de creare de noi locuri de muncă. Printre revendicările CNS Cartel Alfa se află şi modificarea Legii dialogului social în forma propusă de partenerii sociali. Sindicatul cere garanţia unei plăţi decente, adică un salariu minim brut pe ţară de cel puţin 1.000 de lei anul viitor. Introduce­rea unor măsuri de protecţie socială în cazul disponibilizărilor este o altă revendicare a confederaţie. Protestele ar urma să continue la nivelul întregii ţări, până când nu vor fi prezentate soluţii concrete la problemele ridicate de sindicalişti. În paralel, sindicaliştii se vor adresa parlamentarilor pentru a le aminti promisiunile făcute în campanie şi angajamentele partidelor din care fac parte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.