cartelSindicaliştii Cartel Alfa Arad au în plan să participe la protestele din Bucureşti, potrivit conducerii filialei arădene. CNS Cartel Alfa a stabilit un calen­dar al protestelor până în luna decembrie, în lipsa unor soluţii concrete la revendicări.
Sindicaliştii Cartel Alfa cer modificarea Legii Dialogului Social într-o formă propusă de partenerii sociali, creşterea salariului minim la cel puţin 1.000 de lei anul viitor şi stoparea concedierilor fără măsuri de protecţie socială. Alte solicitări se referă la reintregirea salariilor avute la 31 decembrie 2009, plata orelor suplimentare şi deblocarea posturilor vacante, acordarea de premii anuale din economiile din fondul de salarii şi constituirea fondului de premiere, în limita a 10 la sută din fondul de salarii. Sindicatul mai cere şi promovarea unui act normativ prin care să se reglementeze plata despăgubirilor stabilite prin hotărâri judecătoreşti irevocabile, de îndată şi integral şi nu eşalonat. În prezent, angajaţii care şi-au câştigat anumite drepturi bă­neşti în instanţă sunt despăgubiţi eşalonat anual. „Urmează să se stabilească şi ce vor face filialele din teritoriu. Luăm în calcul să participăm la protestele din Bucureşti, dacă Guvernul nu va pune în aplicare soluţii la problemele ridicate de sindicaliştii CNS Cartel Alfa“, a susţinut Ilie, Don, liderul Cartel Alfa Arad.
Sindicaliştii Cartel Alfa sunt hotărâţi să nu oprească manifestările până când nu se vor găsi rezolvări la probleme pe care le-au ridicat. La Arad, protestul Cartel Alfa s-a desfăşurat pe data de 10 octombrie. Au participat atunci angajaţi atât din mediul privat, cât şi din instituţii publice, precum Consiliul Judeţean.

Recomandările redacției