„Elevii trebuie să înveţe pentru exa­mene iar părinţii să nu îi încurajeze să îşi cumpere diplome”, acesta este me­sajul liderilor Federaţiei Sindicatelor Libere din învăţământ la finalul sesiunii de vară a Bacalaureatului.
Într-un comunicat de presă remis miercuri, sindicaliştii din învăţământ atrag atenţia asupra faptului că „elevii trebuie să conştientizeze că dacă copiază la un examen comit practic un furt iar sancţiunile pot lăsa urme adânci pentru un tânăr de 18 ani”.
De asemenea, sindicaliştii au lansat un apel către profesorii care participă la examenele naţionale să nu recurgă la gesturi care nu fac cinste acestei meserii.
„Sperăm ca scandalul de la examenul de bacalaureat să fie o lecţie pentru elevi, părinţi şi profesori dar şi un motiv pentru factorii de decizie din această ţară de a lua hotărâri fundamentale pentru educaţie cum ar fi depolitizarea învăţământului, regândirea de urgenţă a progra­me­lor şcolare şi a sistemului de evaluare a elevilor, introducerea exame­- nului de admitere în întregul învă­ţământ superior, adoptarea, în regim de urgenţă, a unei legi de salarizare pentru educaţie”, se arată în mesajul liderilor Federaţiei Sindicatelor Libere din învăţământ.
(Ş.M.)

Recomandările redacției