Sindicaliștii din Sănătate fac presiuni asupra guvernului

0
326

Federația SANITAS transmite un memoriu către premierul Ludovic Orban și îi solicită acestuia să constate situația de pandemie și să ofere medicilor venituri în consecință, dar și timp de recuperare. ”Federația SANITAS din România, organizație care însumează peste 100.000 de membri de sindicat din sistemul sanitar și cel de asistență socială, vă solicită organizarea unei întâlniri cu următoarele teme de discuție: 1. Reluarea dialogului social instituționalizat la toate nivelurile. 2. Emiterea ordinului de declarare a epidemiei la nivel național. Acordarea sporului pentru condiții deosebit de periculoase pentru combaterea epidemiei (55%-85%) pentru toți salariații care lucrează cu pacienți COVID-19 și suspecți.

3. Adaptarea condițiilor de muncă la situația epidemiologică actuală:

a. Stabilirea unui normativ de personal specific secțiilor/compartimentelor care tratează în mod direct pacienți cu COVID-19.

b. Reducerea programului de lucru adaptat la nevoile de recuperare a personalului care lucrează purtând echipamentul de protecție specific patologiei. Asigurarea echipamentelor de protecție adecvate şi suficiente.

c. Identificarea unor forme de recuperare a capacității de muncă a salariaților din sănătate și asistență socială.

4. Creșterea salariilor la nivelul corespunzător anului 2022 pentru toți lucrătorii din sistemul sanitar ca o recunoaștere firească a efortului și meritelor salariaților din sistem.

5. Raportarea tuturor sporurilor la salariul de bază actual.

6. Acordarea stimulentului de risc pentru toți salariații din sănătate aflați în activitate în această perioadă.

7. Identificarea unor soluții pentru corectarea și punerea în aplicare a legislației privind drepturile de natură salarială pentru personalul din asistență socială.”, arată Federația SANITAS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.