ArionFiliala Arad a Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) împlineşte, mâine, patru ani. Locotenent-colonelul Vasile Arion, preşedintele filialei, susţine că sindicatul a dus un adevărat război împotriva fostei guvernări, pentru apărarea drepturilor foştilor militari, dar au mai rămas multe de făcut.
„Cu patru ani în urma, pe 28 februarie 2010, se înfiinţează la Arad Sindicatul Cadrelor Militare Dis­po­nibilizate ce funcţionează şi azi că filială a sindicatului central. A fost privit iniţial cu timiditate, cu reticienţă, chiar ca o curiozitate, dată fiind şi formaţia noastră de militari, incompatibilă (pe atunci) cu ideea de sindicat. Intensificarea atitudinilor Guvernului Boc nu prevestea nimic bun pentru cei care părăsiseră serviciul activ ca urmare a restructurării Armatei. Dar şi ofensiva declanşată de mass-media aservită Puterii de atunci, care a pornit un adevărat atac împotriva rezerviştilor, încer­când să atragă ostilitatea societăţii civile împotriva unei categorii profesionale cu activitate distinctă în cadrul oricărui stat, a determinat la sesizarea pericolelor cu care aveam să ne confruntăm şi să ne organizăm în această formă găsită de grupul de fondatori a SCMD central, care a ajuns şi la Arad, contribuind la înfiinţarea filialei şi la noi”, afirmă Arion. Acesta mai povesteşte că, la început, mulţi rezervişti au rămas în expectativă, refuzând să creadă că reprezentanţii statului îi vor deposeda de drepturile câştigate cu atâtea şi atâtea sacrificii.
„SCMD a luptat, la baionetă cu obtuzitatea unei puteri care dorea să ne desfiinţeze ca şi categorie profesională, dar şi cu o nouă guvernare aparent favorabilă, dar nu prea convinsă de justeţea cererilor noastre. Am avut împotriva noastră instituţiile statului – preşedinte, guvern, ma­joritate parlamentară, servicii specializate în dezinformare, partea a sistemului juridic (justiţia militară fiind inexistentă) mass-media aservita puterii. De aceea, SCMD trebuie să existe. La ceas aniversar, urăm membrilor sindicatului, dar şi tuturor rezerviştilor, în primul rând sănătate, dar şi unitate pentru înde­plinirea tuturor acestor deziderate”, se arată într-un comunicat de presă al Bi­ro­ului Operativ al SCMD Arad.

Recomandările redacției