Angajații Filarmonicii Arad au organizat un protest de avertisment care să atragă atenția asupra problemelor existente în instituție, în principal cu referire la contractul colectiv de muncă. De menționat este faptul că doar o parte a angajaților din Filarmonică au ales calea protestului. Liderul de sindicat nu a reușit să țină șirul protestelor pe care le-a inițiat de-a lungul… lungului său mandat în fruntea Sindicatului Filarmonicii. Sindicaliștii susțin că dorința managerului este de a face orice fără nicio răspundere și din cauza asta se întârzie semnarea contractelor colective.

Contractul colectiv de muncă trebuia semnat de mult, noi din anul 2016 nu mai avem contract de muncă valabil, de la conducerea precedentă. În 2017 am început discutarea contractului colectiv de muncă și după ce l-am semnat, domnul manager a modificat prevederile convenite, așa cum a crezut el de cuviință. Asta fără să înștiințeze partea adversă. Bineînțeles și Primăria a pus privirea în pământ și nu a fost nicio reacție din partea autorităților. Am făcut protestul acesta pentru a atrage atenția autorităților și conducerii pentru că în data de 24 mai, managerul, care e singurul din echipa lui de negociere, a zis să ne întâlnim pe 5 iunie, asta însemnând mai mult de 10 zile de întrerupere a negocierilor pentru că așa vrea el. Nu ne-am înțeles asupra niciunui punct intrat în discuție, a refuzat orice fel de propunere din partea noastră”, ne-a declarat Miha Dogaru, liderul sindicatului angajaților Filarmonicii.

De cealaltă parte, Doru Orban susține că negocierile sunt în plină desfășurare și că se urmărește încheierea unui contract care să respecte prevederile legale.  „Suntem în plină negociere a contractului colectiv de muncă. O săptămână am luat o pauză pentru că au fost alegerile, dar ne reîntâlnim și vom lua o decizie care să reflecte și prevederile legale”, a spus Doru Orban, managerul Filarmonicii Arad.

Recomandările redacției