Singura echipă utistă aflată în obiectiv se întoarce la treabă: puștii lui Gaica întăresc prima echipă, dar luptă și pentru Campionat și Cupă

0
219

Gruparea emblemă a Aradului nu are un sezon prea bun în întrecerile naționale. În Liga a II-a, „roș-albii” au rămas să lupte pentru salvarea de la retrogradare, UTA Under 19 trebuie să se mulțumească cu locul fruntaș la „republicani” și nu la Elite și doar puștii antrenați de Sandu Gaica și Vasile sparg puțin tiparele. Aceștia au terminat anul pe locul în seria de Vest la Elite și-și continuă parcursul și în Cupa României. În plus, trei dintre componenții echipei, Rafael Zamfir, Daniel Isac și David Micu­lescu au demarat deja pregătirile cu prima echipă.
De azi, însă, și restul componenților lotului se întorc la treabă. Primul antrenament al anului e programat pe terenul „ICRTI”, de la ora 15,30, săptămâna fiind dedicată etapei de reacomodare cu efortul. Din păcate, Eric Pașcu încă nu și-a revenit complet după accidentarea suferită la genunchi la finalul toamnei și va rata o mică parte a pregătirii de iarnă. „Defensiva noastră e puțin descoperită și nu are neapărat legătură cu accidentarea lui Eric. Chiar și cu el am fost destul de puțini în prima parte a sezonului, o să încercăm să ne întărim în acest compartiment, cum de altfel ne-ar mai trebui și un portar. Pe lângă Zamfir, care se pregătește cu Dan Țapoș la prima echipă, îl mai avem doar pe Costache, un copil din Petroșani născut în anul 2002. Dar, suntem interesați de orice fotbalist de perspectivă, indife­rent de postul pe care-l joacă, dar eventuale transferuri vom putea face doar după încheierea semestrului, la începutul lunii fe­bruarie, în așa fel încât să-i putem muta pe copii și cu școala la Arad”, spune Sandu Gaica.
Antrenorul tinerilor utiști recunoaște că lucrurile merg până acum în direcția dorită de el. „Atâta timp cât avem trei jucători la prima echipă și, poate, și alții în vederi, un prim obiectiv e îndeplinit. Sau, mai bine, spus va fi îndeplinit când copiii chiar rămân în lotul echipei mari și vor și juca în Liga a II-a. Apoi, aș minți dacă aș spune că nu am fi interesați de titlul național de la Elite sau un parcurs cât mai lung în Cupa României, dar nu facem un scop în sine din asta. Cel mai important este ca echipa să aibă un joc frumos, prin care jucătorii să poată crește din punct de vedere individual și a putea face față cerințelor primei echipe”, a adăugat Gaica.
UTA Under 17 are programat și un semi-cantonament pe plan local, cu două antrenamente pe zi, în perioada de vacanță: 3-10 februarie. Partenerii din amicalele iernii sunt: Podgoria Șiria, Academia Bekescsaba, Academia Gyula (în dublă manșă), Voința Mailat, Crișul Chi­șineu-Criș, Frontiera Curtici și Păulișana Păuliș, dar se mai caută un adversar – doi.
Arădenii reiau meciurile în Liga Elitelor pe 10 martie, cu o deplasare la Pitești, în cadrul ultimei etape din tur. Acolo, vor da piept cu echipa de pe locul 5 în clasament, FC Star Sport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.