cuplu_suparat_tristPorniți la drum cu gândul că de acum niciodată nu veți mai fi singuri. Iar peste ani – mai mulți ori mai puțini, vă treziți unul lângă celălalt pe canapea… simțindu-vă ca doi străini.
Ce ar fi de făcut ca să nu ajungi să trăiești acest scenariu? Dar cum ai putea remedia situația dacă deja trăiești „singurătatea în doi”? Psihologul Cristina Ion-Rădulescu spune: „O astfel de situație nu apare peste noapte. Ea se instalează atunci când cei doi permit asta”. Uneori, cauza sunt orgoliile prea mari, alteori, s-au erodat sentimentele ce îi uneau și a apărut câte altcineva în viața unuia sau a amândurora. Sau, pur și simplu, pentru că între ei există o distanță fizică de mii de kilometri. Alteori, mai locuiesc împreună, dar au lăsat rutina să îi acapareze și să-i transforme într-un fel de camarazi de luptă și nicidecum în doi îndrăgostiți.

Plan de „reîndrăgostire”

Planul ca să fiţi din nou împreună și să vă bucurați iar unul de celălalt nu este ușor, dar nici imposibil. În primul rând, ca să primești atenție ar trebui să dai la rândul tău. Dacă stai în fața televizorului fără să spui nimic și aștepți ca el să facă primul pas, nu veți ajunge nicăieri. Sigur, te mai poți gândi că a fost aniversarea voastră și nu ți-a adus flori sau că nu te-a mai sărutat de mult când a plecat sau când s-a întors acasă. Și ai putea să faci o listă lungă cu ce nu face și ar trebui să facă. La fel, și el ar putea sta să se gândească ce ai putea face pentru el și nu faci și așa nu veți ajunge niciodată nicăieri. Unul trebuie să rupă lanțul acesta. Așa că poți începe tu. Spune-i că îți lipsesc discuțiile voastre și că ați putea închide televizorul și vorbi puțin. Gătește-i mâncarea preferată și roagă-l să-ți facă un masaj după masă. Ori roagă pe cineva să stea cu cei mici și ieșiți undeva doar voi doi. Gândește-te la ce v-ar putea apropia din nou. Posibilitățile sunt nelimitate.

Soluţie antiplictiseală
Pe de altă parte, poate v-ați plictisit unul de celălalt pentru că sunteți tot timpul împreună și nu mai faceți nimic nou. O soluție ar fi să îți găsești un hobby interesant și să petreci câteva ore departe de el. Revederea va fi mai plăcută și veți avea noi subiecte de discuție. Chiar și o ieșire cu prietenele ți-ar face bine. Ai mai discuta așa, ca de la suflet la suflet. Poate degeaba aștepți de la el acea înțelegere, este bărbat și poate fi un soț bun, dar care nu știe să comunice așa de bine.

Mai bine previi
„Ca să previi «singurătatea în doi», nu permite niciodată să adormiți supărați unul pe celălalt. Nu tolera situații care îți aduc prejudicii, dar nici nu te răzbuna pe partener pentru a-l pedepsi pentru cine știe ce. Ar fi bine să comunicați în mod constant, să nu lăsați să se aștearnă praful peste viața voastră intimă, să aveţi activități împreună, să ieșiți în oraș doar voi doi măcar o dată pe lună. Primește, dar și oferă flori, unora dintre bărbați le plac. Fă-i surprize plăcute și sugerează-i că aștepți și de la el. Dacă deja trăiești o astfel de stare, este bine să faci o listă cu modurile în care soțul te-a dezamăgit și una cu modurile în care tu l-ai dezamăgit pe el. Roagă-l să procedeze și el la fel și confruntați listele cu deschidere și dorința de a reface unitatea cuplului vostru. Apoi, considerați că plecați de la zero. În tot acest timp, aveți grijă să fiți calmi și să manifestați disponibilitate de a vă înțelege unul pe celălalt și a vă accepta micile scăpări.”

Sursa:  Unica.ro

Recomandările redacției