Angajații singurului spital de interes național din județul Arad au ajuns în pragul disperării și cer decidenților măsuri urgente și concrete. Spitalul de Recuperare Neuromotorie „Dr. Corneliu Bârsan” din Dezna este în pragul colapsului, iar angajații sunt atât de disperați încât cer ajutorul pacienților.

Un spital în degringoladă! Un spital care nu contează pentru decidenți! De peste opt ani spitalul are conducere interimară, în condițiile în care avem vizita de acreditare până în mai 2022. Ce se urmărește prin această lipsă de preocupare? Distrugerea spitalului? Privatizarea lui? Măcar dacă am înțelege! Solicităm organizarea de urgență a concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante din conducerea spitalului Dezna. Facem apel la pacienți, la angajați! Exprimați-vă opinia! Fiți alături de noi, în momente de cumpănă! Dacă noi dispărem, nici voi nu veți avea unde veni! Cerem imperios Ministerului Sănătății organizarea concursului pentru ocuparea postului vacant de manager, de peste opt ani, lucru nu doar imoral ci și ilegal! Fiți alături de noi și nu lăsați ca politicienii să ne distrugă munca!“, este anunțul disperat al reprezentanților spitalului.

Pacienții sar în ajutorul personalului

Pacienții nici nu vor să audă de închiderea spitalului și își arată suportul total pentru personalul medical. „În acest spital, noi, cei cu care soarta nu a fost prea darnică, ne-am găsit alinarea alături de toți cei care au fost acolo: doctori, asistenți și tot personalul. Toți aceștia au fost alături de noi, au contribuit la a ne face povara mai ușoară prin omenia de care au dat dovadă. Îi respectăm și îi vrem acolo unde îi știm de ani. Vă susținem!“, spune o pacientă.

Cel mai bun centru de recuperare! Aici mi-am petrecut jumătate din viață. Aici îmi recuperez mușchii bolnavi în fiecare an. De ce vreți să stricați tot ce-i bun și necesar? Unde să ne menținem sănătatea dacă tot distrugeți?“, se întreabă o altă pacientă.

Vă susțin necondiționat. Acest spital m-a ajutat pe mine să pot continua să trăiesc“, mai spune un pacient.

Spitalul de Recuperare Neuromotorie „Dr. Corneliu Bârsan” Dezna, cu sediul în localitatea Dezna, Str. Speranței, nr.5, este spital de interes național, finanțat integral din venituri proprii, aflat în subordinea directă a Ministerului Sănătății.

A fost înființat în anul 1981, având ca obiect principal de activitate stabilirea diagnosticului funcțional și aplicarea procedurilor de recuperare la bolnavii cu deficiențe neuromotorii și de locomoție.

Se adresează pacienților din întreaga țară, adresabilitatea cea mai mare înregistrându-se pentru partea de Vest, după județul Arad, cu numărul cel mai mare de pacienți tratați, urmând Timiș, Caraș-Severin, Bihor și Hunedoara.

 

Recomandările redacției