Desfiinţată în 2014, FCM Bacău, una dintre echipele de tradiţie din fotbalul românesc, a devenit su­biectul uneia dintre cele mai ciudate ştiri din ultimul timp. Băcăuanii au scos la vânzare singurul trofeu cucerit în cei 64 de ani de istorie, Cupa Ligii, pe un site de profil celebru în România.
Lipsa banilor şi situaţia drama­tică prin care trece sportul românesc duce, din când în când, la gesturi extreme. După ce Chimica Târnăveni, echipa la care şi-a făcut junioratul Ladislau Boloni, a scos la vânzare întreaga bază sportivă, pe site-ul olx.ro şi-a mai făcut loc un anunţ la fel de trist. Pentru doar 3.350 de euro, orice fan al fotbalului putea intra în posesia trofeului Cupei Ligii, cucerit de FCM Bacău în 1998, după o finală câştigată în faţa Universităţii Cluj cu 3-2, după prelungiri.
„Vând CUPA LIGII originală, ediţia 1998, trofeu câştigat de FCM Bacău în urma finalei câştigate cu 3-2 în faţa echipei U Cluj. Cel mai important trofeu câştigat de fotbalul băcăuan”, este anunţul postat pe site-ul de specia­litate. Vânzătorul, despre care se spune că nu este unul dintre oamenii care au participat la desfiinţarea clubului în 2014, ci o persoană care şi l-ar fi însuşit după dispariţia echipei, a scos, însă, anunţul după ce acesta adunase peste 400 de vizualizări.
Cucerită de FCM Bacău pe 28 mai 1998, Cupa Ligii s-a întors în fotbalul românesc în sezonul trecut, atunci când a fost adjudecată de Steaua, condusă la acea vreme de Costel Gâlcă, după 3-0 în finală cu Pandurii Târgu Jiu.

Recomandările redacției