Mandatul celui mai longeviv antrenor al unei echipe din fotbalul județean s-a încheiat oficial ieri. Radu George o pără­- sește pe Voința Mailat după 11 sezoane în care i-a menținut mereu pe „alb-verzi” în Liga
a IV-a, lucrând în general cu jucători tineri, printre care și Ciprian Rus, fost fotbalist în Liga 1, la ASA Târgu Mureș.
Și startul acestui campionat a fost promițător, dar cele trei eșecuri consecutive, 0-7 cu Pecica, 2-4 cu Săvârșin și 0-3 cu Nădlac, i-au fost fatale fostului fundaș al UTA-ei. „Mulți nu mă cred că spun că-mi doresc să câștigăm fiecare meci și să tragem la locul 1. Dacă nu îți propui mereu acest lucru nu are rost să faci fotbal. Pe de altă parte, știm că avem lipsurile noastre, dar ultimele rezultate au fost chiar slabe. De aceea, am discutat cu Radu George și am decis să ne despărțim pe cale amiabilă după atâția ani de colaborare excelentă. Îi mulțumim pe această cale, Radu e un profesionist, nu degeaba a fost cel mai longeviv antrenor la o echipă arădeană. Dar, din când în când, e nevoie de un șoc, de o schimbare”, ne-a mărturisit Laszlo Molnar.
Președintele Voinței a anun­țat și numele noului „principal”. „Mihai Roșca e noul antrenor al Mailatului, având ca obiectiv pregătirea la victorie a fiecărei partide. O să încercăm să mai îmbunătățim și lotul de jucători, deși e puțin greu în această perioadă”, a mai spus Molnar.
Roșca revine pe banca unei echipe județene, după ce s-a despărțit de Crișul Chișineu-Criș, cu care a ratat la mustață câștigarea precedentei ediții
a Ligii a IV-a. Cât despre profesorul Radu George poate fi comparat ca și fidelitate și continuitate pe banca unei echipe cu managerii fotbalului englez, Sir Alex Ferguson (Manchester United) sau Arsene Wenger (Arsenal).

Recomandările redacției