Autorităţile siriene au dezminţit miercuri informaţiile privind utilizarea de arme chimice în bombardamentele lansate în apropiere de capitala Damasc care s-ar fi soldat, potrivit militanţilor antiregim, cu zeci de morţi, relatează AFP.

‘Informaţiile privind utilizarea de arme chimice la Ghouta (marginea Damascului) sunt total false’, a anunţat agenţia de presă oficială Sana, care a acuzat canale de televiziune prin satelit, în special Al-Jazeera şi Al-Arabiya ‘că sunt implicate în vărsarea de sânge sirian şi susţin terorismul’ prin difuzarea de informaţii ‘nefondate’.

Zeci de persoane au fost ucise sau rănite miercuri în bombardamente ale armatei siriene ce au vizat regiunea Damasc, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDH). Comitetele populare de coordonare au indicat într-un comunicat ‘utilizarea (…) de gaz toxic de către regimul criminal în localităţile din Ghouta orientală’, în timp ce Comisia generală a revoluţiei siriene a difuzat pe YouTube înregistrări video prezentate ca ilustrând un ‘masacru comis de forţele regimului cu gaz toxic, fapt care s-a soldat cu zeci de morţi şi răniţi’.

 

 

( AS – autor: Violeta Gheorghe, editor: Gabriela Ionescu)

 

Recomandările redacției