Șiria găzduiește evenimentul „Slavici și Monția sub frământările împlinirii Marii Uniri”

0
1079

Șiria va fi în acest final de săptămână, locația de desfășurare a unor evenimente cultural – artistice, dedicate Centenarului Marii Uniri. Este vorba de „Slavici și Monția sub frământările împlinirii Marii Uniri”, evenimentul debutând duminică, 19 august, la muzeul din localitate, cu un simpozion, de la ora 10.00. La simpozion vor participa nu doar reprezentanți ai localității, ci și oameni de cultură din Arad.

Cercul de actori ai Casei de Cultură „Ioan Slavici” Șiria va interpreta sceneta „Două surori” – în regia Viorel Popa & Camelia Trif. Un moment important este deplasarea la Mănăstirea Feredeu și ridicarea unei panahide în memoria lui Ioan Slavici și a lui Emil Monția

Seara, de la ora 18.00, la Teatrul de Vară „Ioan Slavici” Șiria se va desfășura un program cu bogată încărcătură cultural – artistică.

Acesta va debuta cu un colaj muzical din compozițiile lui Emil Monția și a altor compozitori români, interpretat de Corul „Emil Monția” Arad – dirijor prof. Ovidiu Boar.

Mai apoi, pe scenă vor urca corul „Podgorenii” Șiria și Fanfara Comunei Șiria, dirijor Puiu Muntean. Programul va continua cu „Polipul Unchiului” – comedie într-un act de Ioan Slavici, în interpretarea cercului de actori ai Casei de Cultură „Ioan Slavici” Șiria. Regia artistică: Viorel Popa & Camelia Trif.

De asemenea, actorul Ion Haiduc de la Teatrul Nottara București este adus acasă la Slavici de primul film din cariera sa. Nu în ultimul rând, cei prezenți o vor putea vedea pe actrița Alexandra Aga de la Teatrul Nottara București, susținând „Testamentul Reginei Maria acum la Centenar”, însoțit de două cântece patriotice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.