Faza zonală a Cupei Satelor la fotbal a ajuns la final. Duminică, am aflat numele ultimelor trei semifinaliste ce și-au câștigat biletele pe teren, plus cea de-a 16-a formație ce beneficiază de un loc în semifinală pentru cea mai bună poziționare de pe locul doi. Dar să le luăm pe rând:
Zona Șimand: Șiria a câștigat…
în amintirea vremurilor bune ale Șirianei
Șoimii Șimand – Viitorul Chier 3-0
Progresul Nădab – Șiriana Șiria 0-1
Șoimii Șimand – Șiriana Șiria 1-1 (3-2 d.p.)
Progresul Nădab – Viitorul Chier 7-0
Șiriana Șiria – Viitorul Chier 3-0
Șoimii Șimand – Progresul Nădab 3-3
Clasament
1. Șiriana Șiria 3 2 1 0 5-1 7 pct.
2. Șoimii Șimand 3 1 2 0 7-4 5 pct.
3. Progresul Nădab 3 1 1 1 10-4 4 pct.
4. Viitorul Chier 3 0 0 3 0-13 6 pct.
Lotul Șirianei Șiria: Alexandru Acsan, Răzvan Tălmaciu, Cosmin Paven, Raul Hera, Cosmin Căta-Herețiu, Antonel Buboi, Florin Lăzărescu, Ioan Iusco, Andrei Radac, Daniel Crișan, Gheorghe Mateș, Călin Rus, Adrian Rus, Adrian Faur, Cosmin Faur.
Arbitri:Cristian Coroban, Dionisie Rus, Gabriel Hărduț, Mădălin Mada.
Observator: Leontin Buda.
Cosmin Căta-Herețiu (delegat Șiriana Șiria): „Am venit să jucăm de plăcere,
ne-am adunat un grup de prieteni care am evoluat cel puțin la juniori la Șiriana, de aceea am vrut să jucăm sub această denumire. Ne aducem aminte cu plăcere de acele vremuri bune pentru fotbalul din Podgorie. A fost un turneu frumos, am reușit să ne ținem bine, cu toate că am pornit clar cu șansa a treia, la ce loturi au avut Șimandul și Nădabul. Am reușit să nu pierdem cu niciuna dintre ele și am câștigat grupa. Ne bucurăm și vrem să mergem la semifinale la fel, cu bucurie în suflet și dorință de a juca frumos în amintirea Șirianei Șiria”.
Viitorul Lazuri a încurcat toate
calculele la Gurahonț
Unirea Gurahonț – Viitorul Secaș 3-1
Viitorul Lazuri – Crișul Alb Buteni 2-2 (5-4 d.p.)
Unirea Gurahonț – Viitorul Lazuri 1-3
Viitorul Secaș – Crișul Alb Buteni 1-4
Viitorul Lazuri – Viitorul Secaș 3-0
Unirea Gurahonț – Crișul Alb Buteni 1-2
Clasament
1. Viitorul Lazuri 3 2 1 0 8-3 7 pct.
2. Crișul Buteni 3 2 1 0 8-4 7 pct.
3. Unirea Gurahonț 3 1 0 2 5-6 3 pct.
4. Viitorul Secaș 3 0 0 3 2-10 0 pct.
Lotul Viitorului azuri: Liță Ionel, Nelu Tomșa, Florin Nicoară, Alin Dubăț, Călin Igreț, Dalian șerb, Ciprian Lazăr, Corneliu Banciu, Marius Negru, Marius Gancea, Andrei Gavrilă, Marius Morar, Silviu Buudugan, Sorin Igreț, Răzvan Nicodin, Ioan Miclean.
Arbitri:Sebastian Mako, Ciprian Pătroi, Cristian Tăutan, Alexandra Haidu.
Delegat: Andras Mako
Călin Igreț (delegat Viitorul Lazuri): „Nu credeam că vom face așa o surpriză, ne-am dus doar să mergem să jucăm de plăcere. Pentru noi orice meci este o bucurie, nu avem nici sală, nici teren sintetic la Vârfurile, așa că ne consolăm cu terenul mare. Am reușit să câștigăm la penalty-uri cu Buteniul, chiar în primul meci și asta ne-a ambiționat că putem mai mult și chiar am reușit să fim neînvinși. Mergem la semifinale la fel, pentru plăcerea de a juca fotbal și de a câștiga pentru a arăta că la Vârfurile fotbalul există și avem… Viitor. Și la Liga a VI-a sperăm să fim sprijiniți de Consiliul Local, suntem destui băieți aici, în Vârfurile, care vrem să ducem mai departe tradiția Andezitului din anii trecuți”.
Șomoșcheșul a țâșnit dintre
favorite la Gurba
Villa Gurba – Viitorul Șomoșcheș 0-1
CS Beliu – Codrul Hășmaș 2-0
Villa Gurba – Codrul Hoșmaș 6-0
CS Beliu – Viitorul Șomoșcheș 2-3
Viitorul Șomoșcheș – Codrul Hășmaș 3-1
Villa Gurba – CS Beliu 4-1
Clasament
1. Viitorul Șomoșcheș 3 3 0 0 7-3 9 pct.
2. Villa Gurba 3 2 0 1 10-2 6 pct.
3. CS Beliu 3 1 0 2 5-7 3 pct.
4. Codrul Hășmaș 3 0 0 3 1-11 0 pct.
Viitorul Șomoșcheș: Akos Koromi, Marius Gudiu, Ioan Ardelean, Ionel Grec, Claudiu Sas, Ciprian Brândușe, Bogdan Bâb, Brândușe Flavius, Răzvan bele, Eduard Faur, Alexandru Brad, Silviu Popa, Petre Covaciu, George Sztuleanek, Daniel Sas, Bogdan Sas, Fl. Brândușe, Ovidu Suciu. Delegat:Ionel Grec
Arbitri:Sebastian Mako, Ciprian Pătroi, Cristian Tăutan, Alexandra Haidu.
Delegat: Andras Mako.
Așadar, Șiriana Șiria, Viitorul Lazuri și Viitorul Șomoșcheș se înscriu printre semifinaliste alături de alte 11 câștigătoare de „zone” ale Cupei Satelor 2019. Apoi, Șomii Archiș și ACS Socodor completează tabloul, fiind cele mai bine clasate echipe de pe locul doi. Semifinalele se vor juca la Tisa Nouă, Apateu, Gurahonț și Pilu pe 21 iulie, iar câștigătoarele vor merge la finala de la Socodor, de pe 28 iulie.

Recomandările redacției