Mai sunt trei zile până la „duelul” cu cea mai grea echipă ce va vizita Șiria (poate și Aradul) în mini-returul ligii secunde. FC Hermannstadt a început anul cu două rezultate pozitive, 0-0 la Călărași și mai ales 3-0 în fața Stelei, în sferturile Cupei României și, probabil, nu concepe să piardă puncte în fața unei echipe de pluton.
Teoretic, însă, UTA ar trebui să fie galvanizată de venirea lui Ionuț Popa pe banca tehnică. Chiar dacă este contestat vehement de o parte a fanilor, „Mister” are și susținători, iar unul dintre ei este chiar primarul Șiriei. „Am fost unul dintre cei care le-am sugerat celor din conducere să apeleze la Ionuț, profitând de statutul său de antrenor liber de contract. Profesionalismul său nu cred că poate fi contestat de nimeni, iar asta trebuie să înțeleagă și suporterii. Omul a apărat mereu interesele cluburilor la care a activat, așa cum le va apăra de acum înainte pe cele ale UTA-ei. Nici mie nu mi-a convenit că a câștigat barajul cu Poli chiar la Șiria, dar dacă echipa sa a fost mai bună ce mai poți spune? Așadar, cu tot res­pectul pentru fani, conducerea UTA-ei a luat decizia corectă”, a menționat Valentin Bot, care a fost numit prieten de Popa chiar înainte de returul barajului din vară. „Am fost prieteni și atunci, dar suntem și mai prieteni acum. Ambii vrem binele UTA-ei, sper să ne bucurăm împreună pentru un rezultat po­zitiv duminică”, a mai spus edilul.
Acesta crede că suprafața de teren va fi bună pentru confruntarea cu sibienii, mai ales că a avut grijă ca stratul de zăpadă să fie îndepărtat de pe gazon încă de luni. „Am intrat cu tractorul și am scos o cantitate importantă de zăpadă de pe teren, dar oamenii noștri au mai lucrat și la mână, cu lopeți și roabe. Restul s-a topit marți, miercuri, iar de joi, când am înțeles că se termină și cu ploile și până duminică ar fi timp suficient să avem parte de un gazon bun. Noi sperăm ca echipa să facă și un antrenament oficial sâmbătă dimineața, așa cum are prevăzut în program”, a mai precizat Bot.
UTA – Hermannstadt se joacă duminică, la ora 12, în cadrul etapei a 24-a a Ligii a II-a.

Recomandările redacției