bilanEchipa din localitatea natală a scriitorului Ioan Slavici a pornit devreme la treabă, Sandu Bilan chemându-și elevii la mișcare chiar după 1 ianuarie. „Din 21 ianuarie, am început pregătirile în mod oficial. Am și transferat, avem mai mulți jucători în probe, urmează o săptămână plină cu meciuri amicale după care vom mai tria, iar la sfârșitul lui februarie vom merge în cantonament la Băile Felix”, a dezvăluit antrenorul-jucător al Șirianei.
Cosmin Ruja e prima mutare certă a grupării de lângă cetate, și tot din direcția Pîncota, alături de care Bilan a reușit anul trecut eventul, ar mai putea sosi Florin Rus și Claudiu Borteș. Șirienii i-au mai acontat pe Claudiu Goldiș (ex UTA, ultima dată la Turnu) și Viorel Goldiș (CS Ineu). Printre cei ajunși în această iarnă la Șiria se mai numără Deac (Aurul Brad), Filip (reactivat) sau Coraș (Ineu).
„Cu excepția lui Oiță, nu a plecat nimeni. Suntem mai optimiști decât anul trecut. Nu vreau să exagerez, dar eu vreau să terminăm în prima jumătate a clasamentului și cred că putem s-o facem”, a încheiat Bilan, care a mai avut o aventură la Șiria în urmă cu un deceniu, promovând atunci în Divizia C, sub comanda lui Gigi Cameniță.
Cu 18 puncte strânse în tot atâtea meciuri, Șiriana Șiria e pe locul 13 în D-ul arădean, întrecere înainte a cărui debut s-a reorganizat aproape în tota­litate. În tur, formația condusă de primarul Valentin Bot a beneficiat din plin de experiența și valoarea atacantului Alin Gligor, care a înscris aproape jumătate din totalul de 32 de goluri șiriene! Cu cele 14 goluri marcate, fotbalistul e al treilea golgeter de până acum, situându-se în urma semlecanului Codrin Peii (18) și a gloristului Roman Eșanu (17).

Recomandările redacției