Sirieni și afgani, depistați încercând să treacă illegal frontiera de vest

0
181

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș și Nădlac II au depistat unsprezece cetăţeni din Siria şi Afganistan care au încercat să treacă ilegal frontiera de stat în Ungaria pe jos, respectiv ascunşi în două automarfare.

 În data de 26.04.2021, în jurul orei 16.40 la Punctul de Trecere a Frontierei Borș, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară un cetăţean turc, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Turcia. Acesta transporta radiatoare, pe ruta Turcia-Slovacia.

În urma controlului, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, șase cetăţeni străini.

La sediu, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Siria, cu vârste cuprinse între 21 și 46 de ani.

Tot în data de 26.04.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, care conducea un autocamion si transporta mobilier pentru o societate din Franţa.

În urma controlului, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, trei cetăţeni străini.

La sediu, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 17 și 27 de ani, solicitanţi de azil în România.

Tot luni, în jurul orei 13.20, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au observat, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră, două persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetăţeni din Afganistan în vârstă de 19, respectiv 20 de ani, solicitanți de azil în țara noastră.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.