Petroşaniul a revenit pe harta fotbalului românesc, la nivel naţional, pentru un an. A fost gazdă în sezonul recent încheiat al Ligii a III-a pentru ACS Şirineasa, echipa preluată în vara trecută de omul de afa­ceri gorjean Nicolae Sarcină, însă nu va organiza meciuri în Liga a II-a, acolo unde s-a promovat en-fanfare, şi va reintra în anonimat. Odată cu performanţa realizată de formaţia antrenată de Cristian Dulca s-au ridicat şi pretenţiile autorităţilor locale din fostul oraş minier. Primăria Petroşani nu a mai ajuns la un acord cu şeful clubului, chiar dacă acesta din urmă a investit masiv în ultimul an în readucerea bazei sportive la un nivel acceptabil.
Astfel, ACS Şirineasa, care în acte se numeşte ACS Energeticianul şi aşa se va numi oficial începând cu noul sezon, a căutat variante alternative unde să îşi dispute meciurile de pe teren propriu din Liga a II-a. Reşiţa, Motru, Rovi­nari, Băleşti, Miroslava, Constanţa au fost nume de localităţi despre care s-a spus sau s-a zvonit că va fi noua gazdă a echipei originare din judeţul Vâlcea. În cele din urmă s-a optat pentru Drobeta-Turnu Seve­rin, oraş, de asemenea, intrat
într-un con de umbră de un an, după ce Pandurii a retrogradat din Liga I, iar CS U Craiova s-a mutat pe noul ei stadion.
Antrenamente la Târgu Jiu, meciuri oficiale la Severin
Chiar Nicolae Sarcină spune că Energeticianul va juca în Liga a II-a pe stadionul Municipal din Severin. „La Severin o să joace echipa, datorită faptului că este nocturnă. Antrenamentele le facem la Târgu Jiu, numai că deplasarea o facem la Severin, datorită faptului că este nocturnă acolo şi terenul este foarte foarte bun, iar la noi, la Târgu Jiu, nu-i gata stadionul. Vrem să jucăm în nocturnă. Primarul de la Severin, nu-l cunosc, este unul foarte gospodar, după ceea ce a făcut acolo. Stadionul este întreţinut foarte bine”, a spus afaceristul pentru Liga2.ro.
Pregătirea înainte de meciuri se va face la Târgu Jiu, acolo unde s-ar dori şi disputarea meciurilor oficiale, însă se aşteaptă finalizarea noii arene. Acolo a avut loc şi reunirea echipei, luni, şi primele antrenamente. De astăzi, timp de 14 zile, se intră într-un cantonament la baza federaţiei de la Mogoşoaia. „Reunirea a avut loc acum trei zile (n.r. – luni). Ne-am antrenat la Târgu Jiu, unde avem terenuri frumoase şi acum facem cantonament la Mogoşoaia, de vineri (n.r. – astăzi) pentru următoarele 14 zile. Am hotărât să ducem echipa la Mogoşoaia pentru că în zonă sunt multe echipe de Liga a II-a şi putem să facem şi noi amicale”, a dezvăluit Nicolae Sarcină, care l-a confirmat pe banca tehnică pe Cristian Dulca.
Fostul fundaș a fost cel care i-a promovat pe „alb-negrii” în eșalonul secund chiar din seria divizionarelor terțe arădene, Sebiș, Lipova și Cermei.
Bogdan Mariș

Recomandările redacției