Aradul ar urma să aibă un sistem de supraveghere format din sute de camere performante. Administrația locală ar fi ajuns la această decizie în urma numărului mare de solicitări făcute de arădeni, prin care se semnalează creșterea infracționalității și lipsa de siguranță.  În consecință, se vrea extinderea și modernizarea sistemului de supraveghere.

Reprezentanții municipalității spun că, acest complex de supraveghere video ar urma să fie format din peste 1.500 camere video performante, care vor reda imagini la rezoluții mari, cu o uimitoare calitate a detaliilor. „Se are în vedere  dezvoltarea unei rețele de comunicații date / voce / software / video cu sistem de dispecerizare inclus. (…) Investiția se va realiza în 4 ani de zile din fonduri nerambursabile aferente perioadei de programare 2021-2027“, se arată într-un anunț al Primăriei.

Camerele video funcționale în prezent reușesc să acopere doar o mică parte din multitudinea punctelor de interes din municipiu. De aici și necesitatea acestei investiții într-un sistem performant, respectiv ce poate fi extins ulterior la un număr și mai mare de camere.

Recomandările redacției