Baza Sportivă Tineretului, din Oradea, a adunat crema echipelor de minifotbal din țară, ce și-au disputat trofeul aferent stagiunii 2018-2019. Aradul a fost reprezentat de Sistema, după ce Șimandul, Luciano și Premierul (la mustață) au ratat calificarea la capătul zonei de la Florești.
În schimb, Mărginean et. comp au jucat chiar finala în județul Cluj, pierdută la limită, însă, chiar și așa, biletele pentru turneul final a fost asigurate. Și, după aveau să înceapă competiția vineri dimineață, medaliații cu bronz de la Liga Desavoia păreau capabili să continue povestea frumoasă. Apoi, le-au ieșit în cale formații de un alt calibru și, cu două etape rămase de jucat în Grupa D (în care una e liberă pentru arădeni), Sistema pierdea orice șansă de a mai prinde unul dintre primele două locuri în clasament și implicit să se califice în sferturi. Eșecul de sâmbătă a contat doar pentru statistică.
Dar iată rezultatele înregistrate de arădeni pe Crișul Repede și marcatorii acestora:
Glissando Timișoara – Sistema Arad 1-2
Filimon (2)
Sistema Arad – Ajax Dulcisimo Galați 2-5
Georgiu, Francescu
Sistema Arad – Young Boys Târgoviște 1-4
Suslak
Luxury Team București – Sistema 2-0
Așadar, „galben-negrii” au fost nevoiți să se mulțumească cu un loc 4 în grupă. „În primul rând, ne pare rău că suntem singura formație arădeană la acest turneu final, deși credem că am fi meritat să fim cel puțin două aici. Apoi, trebuie să ne recunoaștem limitele în fața unor formații care se axează pe minifotbal prin antrenamente zilnice, scheme și trasee exacte. Ca foști sau actuali fotbaliști te doare puțin când pierzi și o mai faci și la diferențe de scor importante, însă trebuie să fim realiști. La Oradea au evoluat cele mai bine pregătite echipe de minifotbal din țară, e deja o mândrie pentru noi că ne aflăm printre ele, 20 la număr și sunt sigur că această experiență ne va prinde foarte bine în ediția următoare a Ligii Desavoia și, de ce nu, la următoarele turnee zonale sau finale”, ne-a mărturisit Marius Ciubăncan, antrenorul celor de la Sistema.
Altfel, Nova Vita Târgu Mureș echipă înființată în urmă cu numai opt luni, este noua campioană a României la minifotbal, după ce a dispus în marea finală de Tazmanschaft cu scorul de 3-1.

Recomandările redacției