Sistemul de închiriat biciclete va permite distanțarea socială, dar și un transport ecologic

0
676

Cu mai mult timp în urmă, municipalitatea a gândit și un sistem de închiriat biciclete. Iar acum, acesta pare mai de actualitate ca oricând. În contextul actual de pandemie, distanțarea socială este unul dintre factorii cheie de a păstra situația sub control. Aglomerația din mij­loacele de transport public este un fac-tor de risc în plus. O alternativă viabilă este și transportul individual cu bicicleta Pentru început se propune implemen­tarea acestuia în primul rând în zonele cu cea mai mare cerere și mai mulți utilizatori. Acest lucru va accelera rentabilita­tea sistemului și va permite ca veniturile ulterioare să fie direcționate pentru dezvoltarea și întreținerea sistemului.
Astfel, se propune o rețea de stații amplasate în număr mare (22 locații) în centrul orașului, la gara centrală și în fiecare cartier. Utilizatorii țintă pentru rețeaua din prima etapă, sunt locuitorii din centrul orașului și din centrele de cartiere. Stațiile vor fi amplasate la distanțe relativ regulate pentru a permite utilizatorilor să se angajeze într-o călătorie cu bicicleta și să aibă posibilitatea de a returna bicicleta în timp util într-o altă stație din rețea. Propunerea finală pentru fiecare zonă privind mărimea stațiilor, dotarea acestora, numărul bicicletelor și a locurilor de parcare libere va fi reglata pe durata implementării. Pentru asigurarea funcționalității sistemului, fiecare terminal din stații va fi dotat cu un sistem de informare a utilizatorilor cu privire la capacitățile disponibile din toate stațiile sistemului, dar și a stațiilor adiacente.
Sistemul ales pentru realizarea stocării bicicletelor este unul modular, astfel se pot muta module de la o stație la alta, funcție de necesitate. Distanța medie între stații este de 1.300 metri. Acest lucru permite un acces facil la o bicicletă pentru o plimbare scurtă din orice zonă spre o zonă de servicii, comercială și oferă o alternativă de parcare a bicicletei, în cazul în care stația de destinație este plină. Sistemul de inchiriere biciclete va fi format din 22 de amplasamente, fiecare va avea o suprafața de 45 metri pătrați. Fiecare platformă va permite andocarea a 20 de biciclete.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.