Cum din 15 se încheie starea de urgență și se trece la un regim mai permisiv și sistemul medical reintră în normalitate. Mai precis, pacienții vor putea merge la consultații, vor putea face intervenții și se vor putea fi internați, în funcție de afecțiunea de care suferă.

Gheorghe Domșa- director Casa Județeană de Asigurări de Sănătate-coordonatorul Grupului de Suport pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad susține: „În ceea ce privește activitatea de la Spitalul Județean, următoarea etapă pentru care ne pregătim este ieșirea din criză. Odată cu relaxarea și eliminarea unor restricții va trebui să fim foarte atenți cu modalitatea în care examinăm pacienții la laboratoarele de specialitate, la cabinete, va trebui să respectăm programările, distanțarea socială. Va fi mai greu la ambulatoriul Spitalului Județean și la celelalte ambulatorii de specialitate, dar vom lua măsuri pentru a nu avea pacienți foarte mulți în același timp. Sunt convins că în urma experienței acumulate în această perioadă, tot personalul medical va ști să respecte regulile privind echipamentul medical”.

Șeful Casei de Sănătate a precizat că în data de 11 mai 2020 s-au înregistrat două evenimente importante pentru Arad. S-a efectuat primul tratament cu plasmă în județul Arad și, de asemenea, Spitalul din Ineu nu mai este unul pentru suport COVID, pacienții fiind transferați la Arad. Spitalul din Ineu își va relua destinația anterioară, implementându-se noi reguli adecvate acestei perioade de pandemie. Dacă situația privind pandemia va escalada, Spitalul din Ineu este gata să redevină spital-suport. O altă veste este că Secția de Boli infecțioase adulți nu va mai funcționa în sediul de pe strada Cicio Pop, ci va fi transferată la Spitalul din Grădiște”.

Recomandările redacției