Sistemul medical arădean reintră în normalitate: pacienții non-covid vor beneficia de servicii, după un plan special

0
848

Cum din 15 se încheie starea de urgență și se trece la un regim mai permisiv și sistemul medical începe să reintre în normalitate. Mai precis, pacienții vor putea merge la consultații, vor putea face intervenții și se vor putea fi internați, în funcție de afecțiunea de care suferă.

Gheorghe Domșa- director Casa Județeană de Asigurări de Sănătate-coordonatorul Grupului de Suport pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad susține: „În ceea ce privește activitatea de la Spitalul Județean, următoarea etapă pentru care ne pregătim este ieșirea din criză. Odată cu relaxarea și eliminarea unor restricții va trebui să fim foarte atenți cu modalitatea în care examinăm pacienții la laboratoarele de specialitate, la cabinete, va trebui să respectăm programările, distanțarea socială. Va fi mai greu la ambulatoriul Spitalului Județean și la celelalte ambulatorii de specialitate, dar vom lua măsuri pentru a nu avea pacienți foarte mulți în același timp. Sunt convins că în urma experienței acumulate în această perioadă, tot personalul medical va ști să respecte regulile privind echipamentul medical”. 

Președintlele Consiliului Județean, Iustin Cionca subliniază că, serviciile medicale vor fi sigure. „De luni redeschidem Spitalul Județean pentru toți pacienții non-Covid! Viața revine la normal, cel puțin la spital! Pentru liniștea dumneavoastră, aici nu au fost internați pacienți Covid-19. Internările și tratamentul se vor realiza după un plan de măsuri speciale, la Județean, începând de luni!

Secția Infecțioase de pe Cicio Pop, transferată în Grădiște

Gheorghe Domșa a mai anunțat că joi sunt chemați totți managerii de spitale, pentru discuțiile legate de planul pentru următoarea perioadă. „Joi vom avea întâlnire cu toți managerii de spitale. Ne vom întâlni și cu directorii unităților din județ. Vo discuta pe baza Ordinului 753, legat de măsurile care se vor impune în unități sanitare, despre cum să fim pregătiți pentru era post covid. Sperăm că nu vom intra în vreun val nou, dar trebuie să fim pregătiți. Faptul că există spitale pregătite acum este o siguranță pentru noi“, a subliniat Gheorghe Domșa.

Șeful Casei de Asigurări Sănătate a mai vorbit despre două evenimente importante pentru Arad. „S-a efectuat primul tratament cu plasmă în județul Arad și, de asemenea, Spitalul din Ineu nu mai este unul pentru suport COVID, pacienții fiind transferați la Arad. Spitalul din Ineu își va relua destinația anterioară, implementându-se noi reguli adecvate acestei perioade de pandemie. Dacă situația privind pandemia va escalada, Spitalul din Ineu este gata să redevină spital-suport. O altă veste este că Secția de Boli infecțioase adulți nu va mai funcționa în sediul de pe strada Cicio Pop, ci va fi transferată la Spitalul din Grădiște”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.