Valeriu Gheorghiță declara recent că sistemul medical poate intra în colaps din cauza numărului mare de infectări, în rândul cadrelor medicale, cu noua tulpină Omicron, aceasta fiind mult mai contagioasă decât orice am văzut până acum în pandemie.

În cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, avem peste 50 de asemenea cazuri doar în cadrul personalului de la Spitalul Județean Arad.

„La noi nu este focar, având în vedere că spitalul are 2.400 de angajați. În schimb da, avem 52 de cadre medicale și nemedicale infectate cu Covid-19, din diferite secții, însă deocamdată nu este un motiv de îngrijorare”, a declarat pentru Glasul Aradului, Simina Roz, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

Totuși, privind la situația din țară, nu putem decât să sperăm ca lucrurile să rămână sub control la Arad, având în vedere că avem în prezent peste 150 de focare în spitalele din România.

Este vorba despre peste 1.800 de persoane infectate, atât cadre medicale, cât și pacienți.

Situația este îngrijorătoare pentru că, deja, unele dintre marile spitale COVID din țară nu mai fac internări din cauza lipsei de personal.

Recomandările redacției