Sistemul sanitar arădean se va dezvolta cu bani europeni

0
559

La Consiliul Județean Arad s-a organizat azi, conferința „Oportunități de finanțare din fonduri europene pentru România”, în sistemul de sănătate publică. Au  participat europarlamentarii Gheorghe Falcă şi  Cristian Bușoi , preşedintele CJ Iustin Cionca, primarul Călin Bibarţ, directorii DSP, ai Casei de Asigurări de Sănătate, directori de spitale, experți din domeniul medical arădean.

 „Investițiile în sistemul de sănătate publică din România în următorii patru ani,  vor fi mai mari decât cele din ultimii 30 de ani. Acest lucru va fi posibil, datorită fondurilor europene care vor intra în sistem și politicii naționale de dezvoltare a sistemului sanitar”, precizează Gheorghe Falcă.

 „Obiectivele Uniunii Europene sunt și obiectivele Consiliului Județean Arad, în următorii ani, în dezvoltarea sistemului de sănătate publică: investiții în tratarea cancerului, investiții în infrastructura medicală nouă sau deja existentă, investiții în cercetarea medicală (noi metode de diagnostic și de tratament), digitalizarea sistemului de sănătate publică, susținerea metodelor moderne de investigație, prevenție și screening”, menţioneză europarlamentarul Falcă.

 „Consiliul Județean Arad va avea nevoie de 200 de milioane de euro, în următorii zece ani pentru dezvoltarea sistemului medical arădean. Sunt deja cu două spitale în construcție, cu unul nou-nouț inaugurat în anul 2017, cu un spital în licitație pentru realizarea proiectului tehnic și cu alte două la Compania Națională de Investiții, pentru finanțare „, spune preşedintele CJ Iustin Cionca.

Pentru ca spitalele să fie  mai performante, cadrele  medicale mai motivate şi pacienții mulțumiți și  sănătoși este necesară o investiţie majoră în sistemul de sănatate arădean.  Despre acest fapt, precum şi despre cheltuirea banilor europeni alocați României, s-a  discutat în cadrul conferinței  organizată de Consiliul Județean Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.