Cât de naiv trebuie să fii ca să crezi că dușmanul tău de moarte, având în mână tubul care te alimentează cu oxigen, ar fi în stare să te țină în continuare în viață, doar din milă creștinească, din dorința fierbinte de a te face prietenul lui, camaradul lui în lupta pentru binele poporului? De ce nu pricepi că îți dă mai departe aer cu porția, doar pentru a nu fi acuzat de crimă cu premeditare? De ce nu pricepi că face acest lucru doar pentru ca tu să te sinucizi, pentru ca el să nu aibă nicio vină?
Concret, cu materialul clientului: sub înțeleapta conducere a Veoricăi, PSD a decis că un jalnic referendum comandat de către Iohannis, referitor la legile justiției, trebuie pus în aplica­re, deși este un simplu referendum consultativ și nimic mai mult. Pentru transpunerea în fapte a acestui referendum, vorba comuniștilor de pe vremea împușcatului, nimic nu trebuie precupețit, Veorica trebuia să-i arate lui Iohannis su­punere deplină. Veorica, președinte interimar al PSD după dispariția lui Dragnea, s-a precipitat spre papucul noului sultan, sperând că acesta va recunoaște că și PSD trebuie luat în consi­derare atunci când vorbim despre reconstrucția României, că și la PSD sunt oameni valoroși.
Țeapă imensă: după ce a convins-o pe Veorica Dăncilă că vrea un pact național pentru transpunerea rezultatului referendumului în fapte, Iohannis a schimbat radical sensul acordului: brusc, a devenit „Acord Politic Național pentru consolidarea parcursului european al României”, iar în text au fost introduse niște aiureli imposibil de acceptat, ceva de genul Constituția României trebuie să prevadă că Ioahannis este președinte. Este evident că PSD nu putea să semneze un document în care la loc de cinste tronează declarația lui Iohannis, conform căreia „PSD a dăunat foarte mult Ro­mâ­niei”.
Pentru Dumnezeu, cum să semneze PSD un asemenea document?
Lucrătura Sistemului a fost perfectă: nimeni nu va ști că PSD a refuzat să semneze o hârțoagă în care se spune că „PSD a dăunat foarte mult României”, citat din Iohannis, ci că PSD a fost împotriva „Acordului Politic Național pentru consolidarea parcursului european al României”! Adică, PSD vrea să ne scoată din Europa, toată politica PSD este antieuropeană! Nu mai am ce să comentez, a fost o manevră strălucită a Sistemului, care îl ține în brațe pe Iohannis. Nu îmi place să repet, dar trebuie să o spun: am avut dreptate am spus, cu mult timp înainte, că Ioahanis nu are altă șansă decât să demonizeze partidul care îi va pune un contracandidat, în loc să atace persoane. Pentru că, oricine ar fi acela, nu va fi o persoană, ci candidatul partidului penalilor. Presimt că acesta nu este finalul, sunt tare curios ce va face Sis­temul când în turul doi al alegerilor prezidențiale vor ajunge doi candidați de pe așa zisa dreaptă, adică Iohannis și Dan Barna!

Recomandările redacției