Antrenorul care a promovat-o pe Șoimii Pîncota în Liga a 2-a și clubul la care activează acum le-a întins o mână de ajutor „alb-negrilor”, intrați de curând în „gestiunea” italiană a lui Angelo Massone și Salvatore Micari.

Victoria Felnac i-a găzduit pe Mitu et. comp. în cadrul unui amical pe care l-au câștigat cu 2-0, după reușitele semnate Gabor și Vidac, în prima repriză. „Știam că au probleme cu terenurile de antrenament, dar și cu găsirea unei modalități prin care să-și testeze posibilele achiziții. Se știe că Pîncota mi-a rămas dragă, am petrecut ani frumoși acolo, dar, pe de altă parte, îmi doream și eu un adversar pentru a rula tot lotul de jucători și a pregăti cât mai bine meciurile oficiale, cel de mâine, în Cupă și sâmbătă, în campionat. Am fost mulțumit de băieții mei, dar am văzut și la Pîncota câțiva fotbaliști interesanți, le doresc baftă”, a transmis Dan Cuedan, antrenorul „alb-roșiilor”.

La dispoziția lui Dumitru Mitu s-au aflat destui fotbaliști în probe, în special străini, aduși în special din Italia, pe filiera noilor patroni. Între aceștia, doi au ieșit în evidență cu prestațiile lor și vor fi legitimați la Pîncota. Este vorba despre Ismaël Sliti Taïder, un mijlocaș central algerian cu pașaport francez. Fotbalistul de 19 ani a evoluat ultima oară la formația italiană Latina Calcio, din eșalonul secund, dar și la tineretul lui AC Parma în urmă cu doi ani. De filtru a trecut și Nkori Venceslas Bola, un atacant de careu cu pașaport englez. Acesta are 22 de ani și ar face un cuplu interesant cu Stavarache. Sarr va fi reținut și el, în timp ce la Sherif cel mai probabil se va renunța. Totodată, se caută variante de a fi legitimat și uruguayanul Facundo, însă statutul său de jucător minor le dă bătăi de cap „oficialilor” pîncotani.

În fine, la Pîncota au mai ajuns și au evoluat la Felnac portarul Oprea (22 de ani, ex. Mioveni și Caransebeș), fundașul Vulpe și Ionuț Ianc. Pe margine s-a aflat și ex. stelistul Dorinel Popa, legitimat și el de pîncotani. „Aveam nevoie de acest joc pentru a ne putea da seama de cei 6-7 jucători sosiți în probe. Din punctul meu de vedere, nu sunt foarte mulți cei care vor rămâne cu noi, dar suficienți pentru a face un lot bunicel. Dacă ne mai și antrenăm serio, pe terenuri mari, putem progresa rapid. Oricum, obiectivul pentru meciul de sâmbătă cu Tărlungeniul este cel puțin un punct”, a recunoscut Dumitru Mitu, care încă are și atribuții de antrenor la divizionara secundă din Podgorie.

Pentru conformiate, vă prezentăm formula utilizată de felnăcani în testul de marți cu Pîncota: Pașcalău – Isac, Gabor, Moisă, Istin – Vidac, Dubeștean – R. Popa, Butura, Gîdea – Băd, plus Nichici, Stanciu, Felnacichi, Sabău, Bogdan, Toda, Mărușteri și Ciocan, un fotbalist timișorean sosit în probe.

Recomandările redacției