Situația cazurilor de covid escaladează în țară: peste 3.200 de teste în iunie, la Arad

0
1281

În timp ce în țară, numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 explodează, îmbolnăvirile fiind ca în vrful pandemiei, la Arad, situația stagnează deocamdată. De joi și până vineri, la orele amiezii, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 411 noi cazuri de îmbolnăvire, iar miercuri, numărul noilor cazuri a fost chiar mai mare de atât. Vineri a fost a doua zi consecutiv când, numărul cazurilor noi a depășit 400. La Arad, săptămâna aceasta au fost diagnosticate doar două persoane infectate cu SARS-CoV-2.

Arădenii trebuie să știe că în continuare, la Arad se fac teste în masă, însă, pe fondul scăderii cazurilor și volumul de testare a fost redus. Peste 3.200 de teste s-au făcut la Arad, luna aceasta, în cele două laboratoare – cel al Direcției de Sănătate Publică și cel al Spitalului Județean.

De la începutul lunii și până la jumătatea acestei săptămâni, adică în aproximativ trei săptămâni, în laboratorul Direcției de Sănătate Publică Arad s-au făcut 1.727 de teste pentru diagnosticarea covid, iar în laboratorul Județeanului, 1.484 de teste. De reamintit că, la Arad, testarea a început în primele zile ale lunii aprilie.

Vizavi de situația cazurilor din țară, până vineri 26 iunie au fost confirmate 25.697 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 18.181 au fost declarate vindecate și externate.

De la începutul pandemiei, 1.579 persoane diagnosticate cu infecție covid au decedat.

La ATI, în acest moment, sunt internați 186 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.121 de persoane. Alte 73.992 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 675.382 de teste.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.