Ucrainenii din comuna Târnova sunt hotărâţi să meargă până la capăt în conflictul pe care îl au cu primarul lor, Florin Farcaşiu. Cerbicia lor este atât de mare încât sunt dispuşi să recurgă la gesturi extreme. „Nu s-a făcut nimic din luna mai. Farcaşiu face în continuare numai ceea ce vrea şi ne sfidează. Suntem hotărâţi să luptăm până la capăt, ori trăim, ori murim. Comportamentul primarului Florin Farcaşiu, absenţa măsurilor care să le redea proprietatea asupra pământurilor pe care le-au cumpărat şi alte probleme nerezolvate ne-a determinat să reluăm greva foamei care fusese suspendată. Protestul este urmare a faptului că după plecarea Corpului de Control al prim-ministrului situaţia s-a agravat, de atunci făcându-se mai multe întabulări ale unor terţi pe terenurile cumpărate de ucraineni odată cu casele”, ne-a declarat Gavrilă Miculaiciuc, liderul comunităţii ucrainenilor din Târnova.
Greva a început ieri la ora 9.00, protestul fiind susţinut de 12 persoane. În cadrul aceleaşi zile, o parte dintre grevişti au luat drumul Bruxelles-ului, unde intenţionează să facă greva foamei în faţa Parlamentului European. „Un număr de 18 persoane vom pleca la Bruxelles, însă acolo ni se vor alătura alte 50, care lucrează în zonă. Totodată mai vin şi alţi grevişti din Spania. Acasă, la Târnova, protestul va fi susţinut în continuare, de cei care rămân aici. Lor li se vor alătura şi copiii. Nu este decizia mea, însă oamenii sunt dispe­raţi. În ţara asta doar se fură şi nu avem nicio alternativă“, consideră Miculaiciuc.
Ucrainenii susţin că nu sunt singurii care protestează împotriva primarului Farcaşiu, şi că în scurt timp, vor veni şi românii alături de ei. De asemenea, sunt hotărâţi să îşi rişte chiar locurile de muncă. „Vom sta la Bruxelles până se va rezolva situaţia. Nu ne interesează dacă rămânem fără locuri de muncă. Aşteptăm să ni se facă dreptate, iar lumea întreagă să afle despre modul în care suntem trataţi de această ţară. Să afle întreaga lume cum este respectată legea în România şi cum un primar poate să facă tot ceea ce vrea, fără să dea socoteală nimănui“, declară liderul greviştilor.

 • Silviu spune:

  O daaaaa,sigur fac greva foamei:)) La Bruxelle o sa ajunga cu bani economisiti din greva?

 • ioan spune:

  daca vin si copiii, atunci parintii sa fie decazuti din drepturi. ce atata „tziganie”. astia ni se urca in cap si se dau discriminati, dar ei nu vor drepturi egale, ci vor mai mult de atat. orice nu le convine o dau pe discriminare. pute locul sub ei, stau ca animalele si apoi fac gura. aici vorbesc despre vreo 50 de persoane, nu de intraga comunitate. daca ar avea toti ceva impotriva primarului ar iesi toti. asa iese doar miculaiciuc si restul analfabetilor. rusine!!!

 • sabina spune:

  dragilor sunt poze actuale? ?? inseamna ca merg bine caloriferele,,,altfel ar fi cu haina pe ei ,,,nu la camasa cu maneca scurta,,,, sau e poza din vara??,,,,! ce draguti sunt … nu prea arata a fi infometati!
  cred ca ar trebui sa si vada de viata si familia lor ,,,iar daca nu le convine si se considera asa discriminati, sa plece de unde au venit,,,!

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției