Reprezentanții  Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).au făcut precizări noi, în legătura cu pesta porcină africană, care se extinde în țară.

Pesta Porcină Africană (PPA) este prezentă în 316 de localităţi din 25 de judeţe, cu un număr de 1.108 de focare, potrivit ANSVSA.

Conducerea Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Arad a declarat de curând că, în ultima perioadă de timp, în județ nu a mai fost confirmat niciun caz nou de pestă la porci. Se iau măsuri ca primele focare apărute, să fie declarate lichidate la sfârşitul acestei luni. Așadar, operațiunile de neutralizare a tuturor porcilor din gospodăriile oamenilor continuă în localitățile Cintei și la Nădab

Situaţia focarelor active, publicată ANSVSA arată că au fost depistate 58 de cazuri la mistreți, în județul nostru. În județul vecin, Bihor au fost 197 de cazuri la mistreţi. La nivelul Aradului, de la începutul anului s-au vânat peste 2.500 de mistreți.

În total au fost eliminaţi 449.452 de porci afectaţi de boală şi există 2.046 de cazuri la mistreţi. Până în prezent au fost despăgubiţi 9.633 de proprietari, valoarea totală a plăţilor fiind de 258.028.610 de lei.

Recomandările redacției