De ani buni, administraţia din Semlac, în frunte cu primăriţa Letiţia Stoian face eforturi disperate să obţină fonduri pentru finalizarea localului noii şcoli din comună. Din cauza retrocedărilor, pentru imobilele în care acum funcţionează şcolile se plătesc chirii însemnate – ceea ce este împovărător pentru comună. La aceasta se mai adaugă şi aspectul că nici nu se pot realiza mari reabilitări ori modernizări care să îmbunătăţească procesul de învăţămând, clădirile nefiind ale comunităţii.
Demersurile nenumărate făcute la toate nivelele au adus unele finanţări – insuficiente însă, multe venind mai ales din partea Consiliului Judeţean, după cum ne-a mărturisit Letiţia Stoian, însă acum primăriţa din Selac a hotărât să prezinte situaţia şi în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei Comunelor din România.
Astfel, în aceste zile  a avut loc la Bucureşti cea de-a XVI-a sesiune ordinară, precum si consi­liul director al Asociaţiei Comunelor din România în şedinţă ordinara pe semestrul I/2013.
Din Asociaţia Comunelor din România fac parte în jururl a 490 de comune, preşedintele filialei arădene fiind Valentin Bot, primarul comunei Şiria, ea cuprinzând în total nouă comune.

Recomandările redacției