Șimandul fierbe din cauza medicilor de familie, iar oamenii din comună sunt extrem de revoltați. Florin Dema, primarul comunei Șimand, este disperat și încearcă să găsească o soluție cât mai rapidă și eficientă pentru a scoate situația din impas. În comună activează în acest moment doi medici de familie, însă se pare că ambii au căzut în dizgrația atât a comunității, cât și a primarului. „Am primit și primesc foarte multe reclamații de la cetățenii comunei Șimand cum că există un anumit medic de familie care efectiv refuză să își consulte proprii pacienți. În acest caz, cei nemulțumiți și văduviți de acest drept la sănătate sunt așteptați la sediul Primăriei Șimand, unde vom întocmi o petiție spre a fi înaintată Direcției de Sănătate Publică Arad. Este inadmisibil și nu pot să accept sub nicio formă ca oamenii să nu beneficieze de asistență medicală“, ne-a declarat edilul, după ce o postare asemănătoare a apărut și pe pagina sa de Facebook.

Primarul face referire în postare, ferindu-se însă la a-i publica numele, la doctorul Dan Frunză, unul dintre cei doi medici de familie din Șimand. Acesta este medic în localitate de aproximativ 30 de ani, iar „refuzul“ de a-i consulta pe unii pacienți a apărut de anul trecut, când a izbucnit pandemia. Mai mult, atât primarul cât și unii pacienți se plâng că medicul nu le răspunde la telefon, acum, când e mai mare nevoie de serviciile sale.

Contactat telefonic, medicul Dan Frunză a infirmat toate acuzațiile care i se aduc: „Nu este adevărat absolut nimic. Eu nu doar că îmi consult proprii pacienți, dar îi consult și pe cei ai colegului meu, atunci când situația o impune. Consider că toate acuzațiile care mi se aduc reprezintă o calomnie la adresa mea. Le transmit pacienților mei să vină să discutăm, să vedem cine sunt cei pe care i-am refuzat. Cine nu este mulțumit de serviciile mele, poate să plece oricând“, ne-a declarat dr. Dan Frunză.

Celălalt medic…

Numai că situația nu este roz nici în ceea ce îl privește pe celălalt medic de familie din Șimand. Deși postarea primarului făcea clar referire la Dan Frunză, cetățenii comunei s-au revoltat și s-au dezlănțuit în comentarii la adresa celuilalt medic, pe care îl acuză că vrea să o dea afară pe asistenta medicală care este extrem de iubită și de apreciată de localnici. Primarul Florin Dema nu doar că nu infirmă acest lucru, ba chiar este în asentimentul pacienților. „Dora, asistenta medicală despre care vorbim, este foarte apreciată în comuna noastră și pe bună dreptate. Este un exemplu pentru noi toți, de sacrificiu și de profesionalism. Nu a existat niciodată ca această femeie să refuze vreun pacient. S-a dus acasă la bolnavi, i-a îngrijit, și-a riscat propria sănătate. Iar acum medicul de familie vrea să o dea afară pe Dora, să o înlocuiască cu soția sa. Oamenii nici nu vor să audă și le dau dreptate, însă nu pot face nimic“, ne-a declarat Dema.

Al treilea medic…

Având în vedere situația explozivă în care s-a ajuns din cauza celor doi medici, în ecuație a mai apărut un al treilea medic. „Intenționăm să renovăm o clădire de aici, din Șimand, și să aducem un al treilea medic de familie. Deja am discutat și am ajuns la un acord de principiu. Acest medic va lua legătura cu Dora, iar cei doi vor activa în noul cabinet“, a dat asigurări primarul Dema.

Recomandările redacției