Situație îngrijorătoare la Centrul de Transfuzie: donatori mai puțini, cererea tot mai mare

0
358

În fiecare an, în perioada verii, numărul donatorilor scade semnificativ, cu toate că cererea de sânge din partea spitalelor rămâne ridicată.

La Arad, situația este aceeași. Deși donatorii arădeni vin în număr de până la 70 pe zi la Centrul de Transfuzie Sanguină, în unele zile acest număr este mai mic.

Liliana Ardeoan, un medic de la CTSA ne-a spus că: „Donatori sunt, dar cererea este foarte mare. Într-adevăr, a mai scăzut un pic numărul de donatori, în această perioadă, dar situația nu e chiar dramatică.”

Mai mult, medicul ne-a spus că comenzile vin și vin de la Spitalul Județean din Arad, iar ei se străduie cât mai mult să ajute și să răspundă cererilor, care sunt într-un număr din ce în ce mai mare.

Accidentele din ultima perioadă, dar și pacienții internați pe secțiile spitalului cu diferite afecțiuni nu încetează să scadă.

„Ne bucurăm și ne străduim să fidelizăm donatorii noștri. În plus, e bine și pentru sănătate lor, dincolo de ajutorul umanitar. Avem nevoie să ne creștem numărul de donatori, pentru că, niciodată nu e prea mult”, a adăugat Liliana Ardeoan.

 
Singura soluție pentru rezolvarea crizei de sânge ar fi ca donatorii să vină să doneze de cel puțin trei ori pe an. Oamenii trebuie să înțeleagă că sângele nu se poate cumpăra, iar prin gestul lor ajută la salvarea a cel puțin trei vieți.
Persoanele care vor să doneze trebuie să fie majore, să aibă peste 50 de kilograme, să nu sufere de boli cronice și să nu fi avut intervenții chirurgicale, chiar și stomatologice, în ultimele 6 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.