Situație neschimbată la UTA! Popa: „Cel mai mare fraier crezând că pot face echipă la Arad, la antrenamente e nervozitate și atenție redusă”

0
462

Victoria din derby-ul Vestului, obținută în condiții speciale, i-a permis lui Ionuț Popa să tragă un ultim semnal de alarmă asupra situației grave din vestiarul UTA-ei. Chiar și neplătiți nici măcar pe luna august, jucătorii au câștigat pe terenul rivalului istoric, iar răsplata a fost…zile libere pentru ca Rus et. comp. să-și găsească de lucru la lemne, în construcții sau măturat frunze, așa cum spunea antrenorul „roș-albilor” la finalul disputei de la Timișoara.
Până la urmă, tot la cererea jucătorilor, a apărut o ședință de pregătire și miercuri, în așa fel încât solicitarea să nu fie prea mare joi, când a mai avut loc un singur antrenament. „Săptămâna asta pre­gătirea a fost asemănătoare cu cea din celelalte săptămâni. Ne­mulțumirile persistă, este nervo­zitate, concentrare mică, atenție redusă, totul rezumându-se la lipsa salariilor. Am încercat să rup ciclul săptămânal, în așa fel încât să nu ne întâlnim prea des la stadion, ca să nu mai discutăm între noi de salarii. Am avut antrenamente doar marți, dar jucătorilor le-a fost cam greu, după care au zis să facem unul de dimineață miercuri și unul joi, să reintrăm în ritm. Aceste probleme persistă până nu se dau salariile, este amato­rism total atâta timp cât toți se gândesc doar la asta, nici nu mai contează cu cine jucăm. Ce să mai zic și eu că în opt luni am luat două salarii. Să mă vait și eu?”, a menționat Popa cu trei zile îna­in­te de disputa cu Universitatea Cluj.
Mai mult, tehnicianul „roș-albilor” spune că feedbackul obținut după schimbarea ciclului săptămânal, dar și a faptului că el a declarat că pleacă de la Arad la prima ofertă, a fost mai degrabă negativ. „Poate nici o să mai vin la conferința de presă să spun despre neajunsurile noastre ce persistă. E clar că e dureros ce se întâmplă, dar poate unii nu înțeleg și cred că o fac intenționat, că am alte interese. Am văzut la comentarii pe internet că fac asta cu tot dinadinsul ca să plec de la echipă și nu aș vrea să par o astfel de persoană. Întotdeauna am pus degetul pe rană și nu m-am ascuns dar nu vreau să-mi creez dușmănii și ură, antipatii. Pentru ce, că mă lupt cu morile de vânt sau că vreau binele echi­pei? Această echipă nu este a mea, este a orașului. Pe de altă parte, de când sunt antrenor am învățat să-mi apăr jucătorii, echi­pa, clubul și ca atare fac acest lucru. Dar, la un moment dat, te mai și saturi când vezi că nu te bagă nimeni în seamă. Am vorbit și despre teren, dar nu m-a băgat nimeni în seamă, vorbesc despre echipă și lucrurile tot așa merg, te saturi la un moment dat. În vară, am crezut că pot face echipă, dar am fost cel mai mare fraier. Am crezut că pot să adun pe toată lumea lângă mine, să dau cu pumnul în masă, că fac pe dracu în patru și nu am reușit nimic”, e dezamăgirea lui „Mister”.
Practic, toate speranțele utiș­tilor se leagă de deblocarea banilor și pentru salarii de la Centrul Cultural Municipal, instituție de cadrul Primăriei Arad. Iar ultimele semnale ar fi că de abia după semnarea noului contract de finanțare nerambursabilă cu clubul, adică din martie/aprilie 2019, banii vor fi desti­- nați și retribuțiilor. „Dacă nu se pot da bani de salarii de la Primărie doar de anul viitor, eu vă spun că din iarnă UTA nu va mai avea echipă. Eu am rugat jucătorii ca în aceste patru săptămâni rămase până la finalul turului să dea dovadă de profesionalism, să lupte pentru echipă și din iarnă să vedem ce putem face. Avem nevoie de puncte pentru că în afară de Brăila și ACS Poli, celelalte echipe se pot întări pentru că stau mult mai bine decât noi din punct de vedere financiar. Jucătorii își vor depune memorii sau își vor rezilia și rămânem fără echipă. Ca să ducem alți jucători va fi greu, căci toți vorbesc între ei că nu avem bani, sau că antrenorul este slab, terenul este prost și oamenii de aici nu-și doresc fotbal. Practic, Aradul nu poate susține nici măcar o echipă Liga 2-a. Când mă întreabă unii când va fi gata stadionul «Francisc Neuman» eu le răspund că nu pun întrebarea bine. Întrebarea corectă este dacă vom avea echi­pă când este gata stadionul”, a mai punctat Ionuț Popa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.