Ultimul deces al unui arădean infectat cu SARS-CoV2 a fost raportat de Grupul de Comunicare Strategică duminică seara, dar de atunci, am mai avut cel puțin un deces din rândul purtătorilor temutului virus. Este vorba despre un cetățean din Mândruloc, căruia îi cunoaștem în detaliu povestea, dar nu o vom face publică la rugămintea familiei: „Dacă doriți să-i transmiteți un ultim omagiu din partea noastră, cei care l-am iubit și prețuit atât de mult, e bine, dacă nu…Vă rugăm să nu băgați numele soțului meu în așa ceva”, ne-a transmis soția decedatului. 

Cert este că bărbatul, care nu a fost plecat în străinătate și nici nu a suferit de vreo boală sau alte patologii, a decedat luni dimineața, iar marți a fost confirmat pozitiv cu SARS-CoV2. Marea parte a familiei nici nu a putut participa la înmormântarea de azi, ci și-au rugat prietenii să o filmeze pentru a vedea cum a fost condus pe ultimul drum soțul și tătal lor. Fiind vorba despre o familie numeroasă din Mândruloc, care acum s-a autoizolat, ceilalți locuitori ai comunei se gândesc că poate au intrat în contact direct sau indirect (prin ambalajele produselor de la alimentări, alte posibile suprafețe sau obiecte atinse sau terți) cu membri ai acestei familii. 

Bineînțeles, după „modelul” Macea, nimeni de la DSP nu a demarat nicio anchetă epidemiologică nici la Mândruloc. Doar membrii familiei celui decedat sunt ținuți în evidență, urmând să fie testați doar în cazul în care acuză simptome de îmbolnăvire cu coronavirus. 

Recomandările redacției