În Duminica a 34-a după Rusalii (a Fiului risipitor), credincioşii parohiei arădene Sânnicolau Mic, Protopopiatul Arad, au trăit clipe de aleasă sărbătoare. La orele dimineţii, credincioşii parohiei, în frunte cu preotul pa-roh Gheorghe Gligor, s-au adunat în faţa bisericii pentru a-l întâmpina pe Preasfinţitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului. Cu acest prilej, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie arhierească în biserica parohială cu hramul „Sfântul Mare Mc. Gheorghe”, înconjurat de soborul de preoți și diaconi şi în prezenţa oficialităţilor locale şi a mul­- ţimii de credincioşi. Din so­bor au făcut parte: Părintele Flavius Petcuț, pro­­- topopul Aradului, Preotul Paroh Gheorghe Gligor, Preotul Călin Dragoș de la Parohia Olari, Arhid. Mircea Proteasa și Arhid. Gheorghe Lehaci.
La momentul rânduit, Preasfinția Sa a adresat credincioșilor prezenți un bogat cuvânt de învă­țătură, pe baza citirilor scripturistice ale dumi­nicii: I Cor. 6 și Luca 15 și a textelor imnografice alcătuite pentru cea de-a doua duminică din Triod, care ne arată modelul de pocăință a Fiului risipitor. De altfel, în întreaga perioadă a Triodului, prin efortul ascetic al Postului Mare, putem vedea drumul de întoarcere a celui păcătos, după ani de rătăcire, la Tatăl cel ceresc. Părintele ceresc ne cere să ne pregătim trupește și sufletește pentru a lua parte la cina euharistică. În acest fel, ne predăm brațelor iubitoare ale Tatălui ceresc, Care aleargă să ne primească pe toți, după „venirea în sine” și întoarcerea din păcat, a subliniat Preasfinția Sa.
De menționat că la sfânta slujbă a participat și Sergiu Bîlcea, vicepre­ședintele Consiliului Județean Arad.
După săvârşirea Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa, însoțit de Părintele Protopop, de Preotul Pa­roh și de alți credincioși a vizitat noua Capelă mortuară din cimitirul parohiei.
Părintele paroh a mul­țumit Preasfințitului Emilian pentru acest popas duhovnicesc în Parohia Sânnicolau Mic și tuturor credincioșilor care au  participat la Sfânta Liturghie.
Protos. Dr. Iustin Popovici

Recomandările redacției