În prima duminică a Postului Mare, a Ortodoxiei, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Sintea Mare, Protopopiatul Arad. Cu acest prilej, Preasfinția Sa a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie a Sfân- tului Vasile cel Mare în biserica parohială cu hramul „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în prezența oficialităților locale și a unui în­- semnat număr de credincioși. Din sobor au făcut parte Pr. paroh Ioan Pavel, Pr. Daniel Dumitru de la Parohia Chișineu Criș I, Pr. Florin Puf, fiu al satului, Arhid. Mircea Proteasa și Arhid. Gheorghe Lehaci.
În cadrul sfintei slujbe s-a dat citire Pastoralei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române pentru Duminica Ortodoxiei din anul 2018. Preasfințitul Părinte Emilian, în cuvântul rostit, a spus: ,,Vă doresc o Duminică a bucuriei biruinței adevărului asupra minciunii, a credin- ței asupra necredinței, a demnității ortodoxe asu­pra altor forme de manifestare religioasă, a revelației unui Dumnezeu Milostiv, devenit Om din iubire față de noi, oa­menii. Mântuitorul Iisus Hristos, «Calea, Adevărul și Viața» să vă înso­țească cu dragoste toa­- tă viața spre o mărturisire jertfelnică și roditoare”.
Ierarhul a oferit o icoa­nă cu Maica Domnului unei fetițe din biserică și tuturor celor prezenți, iconițe cu Sfântul Ioan Botezătorul, ocrotitorul bisericii parohiale. La final preotul paroh Ioan Pavel a mulțumit Preasfințitului Părinte Emilian Crișanul pentru acest popas de suflet săvârșit în mijlocul credincioșilor în această dumi­- nică atât de însemnată pentru Ortodoxie, precum și tuturor celor care au participat la Sfânta Liturghie.
Protos. Iustin Popovici

Recomandările redacției